Ostali sportovi

Aquaestil - Linz: Sreća pomazila Austrijanke

Branimir Korać • srijeda, 11.10.2006.

Prvakinje Hrvatske u stolnom tenisu, igračice dugoreškog Aquaestila, u sklopu trećeg kola skupine C srednjeeuropske Superlige stolnotenisačica, u Dvorani "Antun Tova Stipančić" remizirale su s austrijskim Linz Froschbergom 5:5...

Ljubitelji stolnog tenisa u Dugoj Resi mogli su uživati u vrlo uzbudljivom i kvalitetnom dvoboju trećeg kola Superlige. U skupini C Superlige natječu se mađarski Szekszard te Aquaestil i Linz, a ekipi iz Duge Rese ovo je bio drugi ovosezonski susret u ovom natjecanju. U prvom kolu gostovale su u Mađarskoj i upisale visok poraz 6:1 uzrokovan kasnim dolaskom te praktički uskakanjem za stolove ravno iz kombija.

Nakon ovog visokog poraza, domaće igračice ušle su u susret s Austrijankama s velikom željom za osvajanjem prvih bodova, a za razliku od prvog susreta, bile su pojačane novom Kineskinjom Bo. Bo je u premijernom nastupu pred domaćim gledateljstvom pokazala kvalitetu i dok prođe fazu adaptacije predstavljat će značajno pojačanje.

Susret je otvoren mečom parova u kojem je austrijska kombinacija došla do ekspresne pobjede 3:0 (11:8, 11:2, 11:7) protiv još neuigrane domaće kombinacije Bo/Han.

Dvoboj parova bio je jedini meč u ovom susretu u kojem su se gošće prošetale. Već u slijedećem dvoboju prvi reket Aquaestila Han Xu dolazi do lagane pobjede 3:0 i poravnava na 1:1.

Prvi meč koji je odisao neizvjesnošću i velikom borbom odigrale su Ivana Malobabić i Carina Jonsson. Malobabić je izgubila prvi set s 11:4, a zatim odigrala dva sjajna seta i preokrenula na 2:1. Sjajnom defanzivnom igrom razbijala je ritam protivnice i u četvrtom setu došla do 10:8 i dvije meč lopte. No uz dosta nesreće gubi set 12:10, a sreća uz nju nije niti u slijedećem setu koji gubi 11:9.

Uslijedile su dvije lagane pobjede na svakoj strani. Prvo je Han s 3:0 bila bolja od Kmotorkove, a zatim austrijska Kineskinja, ovosezonsko pojačanje ekipe iz Linza, istim omjerom pobjeđuje Malobabić.

Bo od tri pobjeđuje u dva meča i drži Dugorešanke u igri. Prvo protiv Jonsson preokreće zaostatak od 2:0 u setovima, a zatim pobjeđuje Kmotorkovu s 3:1. U posljednjem meču ostala je posve bez snage i gubi s 3:1 uz dosta dekoncentriranu igru. Uoči posljednjeg susreta prednost 5:4 Aquaestilu donijela je Han novom uvjerljivom pobjedom.

Susret odluke igrale su Ivana Malobabić i Lenka Kmotorkova. Taktika je bila jasna, Malobabić kao jedan od naših najboljih obrambenih igrača trebala je mirnom igrom umrtviti napade odlične mlade Čehinje. U prvom setu to uopće nije funkcioniralo. Kmotorkova je ekspresno dobila set s 11:1, ali nakon toga Ivana igra odlično i radi preokret te vodi 2:1 u setovima. U četvrtom setu ima ogromnih 9:5, propušta dvije meč lopte te još jednu u petom setu. Kmotorkova je prekvalitetna igračica da to ne iskoristi i Austrijanke se izvlače te odnose bod iz Duge Rese.

Uz sjajnu Han i u idućim mečevima sigurno bolje Bo i Malobabić, Aquaestil ima šanse čak i za prvo mjesto u skupini. Austrijska ekipa nije nepobjediva i u Linzu će biti "vatre". Sigurno neće biti lako niti Mađaricama kroz tjedan dana u Dugoj Resi jer ovaj put će uloge biti zamijenjene. Aquaestil ih dočekuje odmoran dok će one morati putovati i sigurno je da neće biti najsvježije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!