Ostali sportovi

SP Karate: Hrvatska muška selekcija peta u borbama

HINA • petak, 13.10.2006.

Hrvatska muška ekipa u borbama osvojila je peto mjesto drugog dana 18. Svjetskog karate prvenstva koje se održava u finskom Tampereu...

Iako je medalja bila na dohvat ruke, hrvatski karataši nakon pet iscrpljujućih dvoboja nisu smogli snage da protiv Egipta izbore pobjedničko postolje.

U prvom kolu s favoriziranim Nizozemcima i nakon prilično uzbudljivog susreta koji je završio 2:2, Hrvatska je prolaz u drugo kolo ostvarila boljim ukupnim bodovnim skorom od 14:11. U drugom kolu svladana je ekipa SAD-a sa 3:1, a u trećem Norveška sa 2:0. U polufinalu je Hrvatska poražena od spremnije ekipe Španjolske sa 3:0, da bi u borbi za treće mjesto protiv Egipta izgubili sa 2:1. U tom dvoboju naši su započeli pobjedom Nenada Vukobrata (3:0), Marijan Bračić i Neven Martić svoj su dvoboje okončali sa 2:2, da bi potom uslijedili porazi Tomislava Rašidagića (1:4) i Maria Vučića (3:5).

Vezane vijesti

Hrvatski borci su za utjehu iza sebe ostavili jake nacije poput Rusije, dok su prvaci svijeta postali Španjolci pobjedom u finalu nad Bosnom i Hercegovinom 3:0. Treće mjesto podjelili su Egipat i Engleska.

Kristijan Novak u kategoriji kata pojedinačno nije uspio dalje od prvog kola u kojem ga je zaustavio manje poznati Englez Motram porazivši ga 3:2. Kako je Englez izgubio u sljedećem kolu Kristijan nije dobio priliku za repasaž. U ovoj kategoriji svjetski prvak je Talijan Valdesi finalnom pobjedom nad Japancem Katadom, dok su treće mjesto podijelili Diaz iz Venezuele i Tamasiru iz Perua.

Mirna Šenjug je sjajno startala u kategoriji kata pojedninačno nanizavši tri pobjede od 5:0 nad Bugarkom Dimitrovom, Makedonkom Ribarskom i Poljakinjom Lobodom da bi u četvrtfinalu doživjela poraz od kasnije finalistkinje Vijetnamke Ngujen. U repazažnom susretu za treće mjesto Šenjug gubi od Francuskinje Szudlarek (0:5) i tako zauzima ukupno 7. mjesto. Prvakinja svijeta postala je Talijanka Battaglia pobjedom u finalu nad Ngujen, dok su treće mjesto podijelile Amerikanka Kurita i Japanka Tomishiro.

U subotu su na rasporedu pojedinačni nastupi u borbama po težinskim kategorijama i u jutarnjem terminu na tatami prvi izlaze Danil Domdjoni, Marko Lučić i Goran Lučin, a nakon njih svoj prolaz do medalje tražit će europska viceprvakinja Jelena Kovačević u kategoriji do 53 kg i europska prvakinja Petra Narandža u kategoriji do 60 kg. U apsolutnoj kategoriji čast hrvatskog karatea brane samoborci Maja Janković i Davor Mrzak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!