Tenis

Rios osvojio Eindhoven, Goran četvrti

Ivan Milatić • nedjelja, 15.10.2006.

Čileanac Marcelo Rios nastavio je niz bez poraza na Merrill Lynch Tour of Champions pobijedivši u finalu turnira u Eindhovenu Južnoafrikanca Waynea Ferreiru 6:3, 6:1. U borbi za treće mjesto Goran Ivanišević poražen je od Nizozemca Richarda Krajiceka sa 6:4, 7:5...

Do šestog naslova sezone i 24 uzastopne pobjede Rios je stigao lakše od očekivanja i zahvaljujući činjenici što je Ferreira imao problema s leđima.

"Do 3:3 u prvom setu sve je bilo u redu, a onda su me izdala leđa. Teško je kada prestanete razmišljati o igri, a počnete razmišljati o ozljedi. Četiri meča za mene su bile pretežak zadatak. Nisam igrao pravi tenis dvije godine, ali nastavim li se baviti ovime znam što mi je činiti. Nadam se da će mi se pružiti još koja prigoda. Imao sam sjajan tjedan, uživao sam igrati a nadam se da su ljudi uživali gledajući me", rekao je Ferreira.

Rios sada mora osvojiti i preostala dva turnira Merrill Lynch Tour of Champions -Champions Trophy u Frankfurtu (od 16. do 19. studenog) i The BlackRock Masters u Royal Albert Hall u Londonu (od 5. do 10. prosinca), kako bi upotpunio riznicu trofeja i godinu završio nepobijeđen.

"Neće mi biti lako. Sada možete vidjeti ove dečke kako treniraju. Oni me tjeraju da dajem sve od sebe, no možda i ne uspijem ostvariti svoj cilj " priznao je Rios.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!