Nogomet

Makedonija došla do vrha, Rusi do prve pobjede

Zoran Zdelar • srijeda, 11.10.2006.

Makedonci nisu uspjeli teže poraziti Andoru, no uspjeli su doći do tri boda zahvaljujući tri pogotka koja su postigli u prvom poluvremenu i sada su sustigli Englesku i Izrael na vrhu ljestvice u skupini E. Rusi su dugo lomili otpor Estonije, da bi u završetku utakmice stigli do zlata vrijedna tri boda...


Nakon što su Makedonci u subotu s gostovanja na Old Traffordu otišli s vrijednim bodom, okrenuli su se laganom gostovanju u Andori. Makedonija je jedini protivnik kojeg je Andora dobila u službenoj utakmici (kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u listopadu 2004.).

Makedonija je stoga bila iznimno motivirana protiv slabašnog suparnika, što su u prvom poluvremenu i dokazali s tri pogotka u njihovoj mreži. Goran Pandev načeo je mrežu Andore već u 13. minuti. Robert Petrov lijepo je uposlio ubačajem s boka Pandeva, kojem nije bilo teško pogoditi donji kut Koldova gola.

Samo tri minute kasnije, Makedonija dolazi do novog vodstva. Ovog puta Pandev je bio asistent ubačajem s boka, a Nikolče Noveski glavom pogađa donji desni kut za 0:2. Ionako slaba Andora u 26. minuti postala je još slabijom. Andorin branič Antoni Silvera napravio je iznimno oštar prekršaj na Aleksandru Mitreskom i sudac Silagava kažnjava to izravnim crvenim kartonom.

U 31. minuti Makedonija postavlja konačan rezultat od 0:3 zahvaljujući preciznom udarcu Ilce Naumoskog s udaljenosti od 11-12 metara. Nije Makedonija uspjela teže poraziti Andoru, no i ova tri pogotka dovoljna su im za sustizanje Engleske i Izraela na vrhu ljestvice sa sedam bodova. 300 prisutnih gledatelja na kraju mogli su ipak i s većim razočaranjem napustiti andorin nacionalni 'stadion'.


Gotovo 80 minuta 20-ak tisuća ljudi strahovalo je od posljednjeg sučeva zvižduka. Tvrda utakmica igrala se u St. Petersburgu, eventualni remi izbacio bi gotovo u potpunosti Ruse iz utrke za vodeća dva mjesta u skupini E. Ipak, Rusi su u završetku utakmice uspjeli stići do toliko željene pobjede i iznimno bitna tri boda, nakon dva remija.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Guus Hiddink još uvijek nije uspio napraviti željeni preporod u svojoj reprezentaciji. Dugo su Rusi morali lomiti otpor motiviranih Estonaca, da bi to uspjeli napokon u 78. minuti. Pavel Pogrebnjak nakon kombiniranja sa Sičevom ušao je u kazneni prostor Estonije i pogotkom iz blizine izazvao delirij na tribinama.

U 90. minuti estonac Piirov dobiva zbog prekršaja drugi žuti karton, a samo nekoliko trenutaka kasnije Rusi iskorištavaju brojčanu nadmoć na terenu i u sudačkoj nadoknadi postavljaju konačnih 2:0. Sičev fantastičnim udarcem svladava Pooma i potvrđuje vrijednu pobjedu svoje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!