Nogomet

Dinamo - Rijeka: Vugrinec odvukao Dinamo na vrh

Zoran Zdelar • utorak, 31.10.2006.

Dinamo je osvojio nova tri boda i ponovno je zasjeo na vrh Prve HNL. Rijeka je cijelo prvo poluvrijeme u potpunosti zaustavila Dinamov stroj, ali u nastavku utakmice Davor Vugrinec je ipak uspio zatresti Žilićevu mrežu za minimalno slavlje...


Nisu gledatelji naviknuli na utakmice Prve HNL utorkom uvečer. Potvrđuje to i podatak da je Maksimir večeras unatoč respektabilnom protivniku pohodilo jedva 2.500 gledatelja, što se već dugo nije dogodilo kada je momčad s Kantride stizala u Zagreb.

Umorni igrači od subotnjih prvenstvenih utakmica, nisu dojmili gledatelje u prvom poluvremenu. Izostala je čak i borbenost, Dinamo je do kraja prvog poluvremena napravio tek nekoliko prekršaja, bez obzira što je Rijeka bila višestruko grublja na startovima.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

Nadao se Milivoj Bračun da će uspjeti otrgnuti barem bod Josipu Kužeu, no taj scenarij bio je izgledan tek do 50. minute, kada Vugrinec još jednom potvrđuje svoju fantastičnu učinkovitost ove sezone u Dinamu. Koliko god ga plaćao maksimirski poslodavac, sve je to već vratio svojim pogodcima i asistencijama, a večeras je zaslužan još jednom što Dinamu odlaze sva tri boda. Više puta je već ove sezone bio Dinamov čovjek odluke, velik broj bodova je sam osigurao. Ni sjajni Žilić večeras nije mogao ne pokleknuti pred njegovim udarcem.

Razveselit će Dinamove navijače i povratak Jensa Nowotnyja. Nakon duge stanke, napokon je počeo ponovno utakmicu od samog početka. Nije briljirao, nije uostalom za to ni imao previše prilika pored pomalo melankolične Rijeke. Iako je Rijeka u uvodnim minutama djelovala opasnije, neki su čak pomislili i da će Dinamo se teško izvući neporažen iz ove utakmice, no tko je i bio takvog mišljenja, predomislio se nakon početnih desetak minuta igre.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Dinamova veza je pak večeras priča za sebe. Vjerojatno su više ubačaja s bokova uputili i napadače proigravali bočni braniči Cvitanović i Ćorluka, negoli Buljat i Etto, no to bi se moglo opravdati i izostankom Luke Modrića. Na razini je jedino bio Vugrinec.

Izuzev početnih desetak minuta, iznimno dosadnom poluvremenu svjedočili su gledatelji, čak nisu imali previše prilika ni simbolično pljeskom nagraditi "modre" za trud, pa su se više tako bavili skandiranjem protiv Dinamova izvršna dopredsjednika i, navodno, kandidata za novog trenera Dinama, Igora Štimca. Naravno, ni ovog puta nije izostala podrška Kužeu, kojeg očito još na klupi drži tek snažna podrška Bad Blue Boysa.

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Krenuli su Dinamovci u drugo poluvrijeme iznimno ofenzivno. Najprije je Etto sam izbio pred Žilića, ali ga ne uspijeva svladati. Zatim Rendulić umalo postiže autogol, a nakon toga napokon se trese i mreža. Veselili su se, očekivano, navijači Dinama. U 50. minuti Eduardo je probio lijevi bok, ušao u kazneni prostor, te proslijedio loptu nečuvanom Vugrincu koji puca snažno i pogađa s 18 metara gornji desni kut Žilićeva gola.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Samo nekoliko minuta kasnije, Ćorluka umalo glavom povisuje prednost svojoj momčadi, ali glavom loptu šalje tik uz vratnicu. Prijeti nakon toga i Rijeka u 58. minuti. Josip Lukunić iz slobodnog udarca je vrlo dobro naciljao dalji kut Lončarićevog gola, ali mladi vratar loptu vadi praktički ispod grede i prebacuje je preko gola u korner.

Etto se u 68. minuti ponovno našao sam pred Žilićem, ali ni ovog puta ga ne uspijeva svladati, puca ravno u njega. Možda je razlog tome i lakša ozljeda aduktora koju vuče već nekoliko dana.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Imao je još prilika Dinamo za povećanje rezultata, ali Žilić još jednom u Maksimiru sjajno brani. Da nije primio pogodak Vugrinca, nesumnjivo bi jednoglasno dobio nagradu za najboljeg igrača susreta, iako čak ni s ovim jednim primljenim pogotkom nije daleko od toga. Ipak, strijelac je strijelac i Vugrinec odnosi ovog puta titulu, baš kao i tri boda svom treneru, koji će možda biti i presudni prilikom donošenja odluke o Kužeovoj budućnosti u Dinamu. Da je pokoju godinu mlađi, nesumnjivo bi njegova cijena na tržištu bila u najmanju ruku jednaka onoj Modrića i Eduarda, a skauti europskih klubova bi i zbog njega zatrpavali Dinamo faxevima upita i ponuda.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!