Nogomet

McClaren: "Rim nije sagrađen u jedan dan"

Zoran Zdelar • srijeda, 13.12.2006.

Engleski izbornik Steve McClaren mora se na svakodnevnoj bazi suočavati s oštrim kritikama, bilo iz navijačkih, bilo iz trenerskih redova. McClaren je uvjeren da će se kvalificirati na Euro 2008., ali poziva na strpljenje...

Malo koja nogometna izbornička pozicija je teža od one u Engleskoj. Steve McClaren na svojoj poziciji nema pravo na pogrešku ili loš dan, a to mu se dogodilo već nekoliko puta. Engleske fanatike najviše je pogodila neriješena utakmica s Makedonijom na Old Traffordu i poraz u Hrvatskoj.

Da više nema pravo na pogrešku, svjestan je i sam McClaren, koji je i dalje uvjeren da će se kvalificirati na Europsko prvenstvo, od kojeg nas dijeli još samo godinu i pol dana. Ne osvoji li sva tri boda protiv Izraela, mogla bi to biti posljednja utakmica u njegovoj karijeri kao engleskog izbornika. S time se McClaren ne slaže i uvjeren je u konačan trijumf bez obzira na ishod dvoboja s Izraelcima.

"Rim nije sagrađen u jedan dan. Da bismo nešto postigli, potreban nam je duži period. Zar ćemo se početi osuđivati nakon samo četiri ili pet mjeseci rada? Treba nam nešto više vremena da bismo postigli neke određene ciljeve, u ovom slučaju kvalifikacija na Europsko prvenstvo i to namjeravamo ostvariti.", kazao je optimistično McClaren, iako je velik dio Engleza već sad za njegovu smjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!