Ostali sportovi

Kinezi najuspješniji, solidni nastupi naših

Ivana Spahija • subota, 16.12.2006.

U finalu Svjetskog kupa u gimnastici kineski su gimnastičari potvrdili svoju kvalitetu osvojivši tri medalje. Nastupila su i oba naša gimnastičara...

Prvog dana finala Svjetskog kupa u gimnastici koje se održava u brazilskom Sao Paulu najbolje rangirani gimnastičari u 2006. godini snage su odmjerili na pet sprava. Muškarci su vježbali na tlu, konju s hvataljkama i karikama, a žene na preskoku i dvovisinskim ručama. Nastupila su i dva naša gimnastičara, Filip Ude vježbao je na tlu dok je Robert Seligman nastupio na konju s hvataljkama.

Filip Ude osvojio je odlično četvrto mjesto u vježbi na tlu. Ude, koji se u ovo finale plasirao kao posljednji, solidnom je vježbom zaslužio ocjenu 15, 500, a za treće mjesto, koje je pripalo Kanađaninu Brandonu O'Neillu, nedostajalo mu je tek nekoliko desetinki. Prvo mjesto zauzeo je Brazilac Diego Hypolito, a drugi je bio Kanađanin Kyle Shewfelt.

Konkurencija finala konja s hvataljkama ipak je bila prejaka za našeg Roberta Seligmana koji je osvojio sedmo mjesto s ocjenom 15, 525. Pobjedu je odnio Kinez Qin Xiao osvojivši ocjenu 16,100, drugi je bio Mađar Krisztian Berki, a treći Kinez Haibin Teng.

Slika 1 od 1.

Regulo Carmona, gimnastičar iz Venezuele, odnio je pobjedu u posljednjem finalu dana, onom na karikama. Na drugom mjestu našao se Ukrajinac Olexander Vorobyov, a treći je Talijan Matteo Angioletti. Rijetkost ovog finala je ta da su sva tri gimnastičara koji su se našli na postolju dobili ocjene veće od 16,000.

U ženskoj konkurenciji, u preskoku je očekivano slavila Kineskinja Fei Cheng ispred Brazilke Lais Souze i Ruskinje Elene Zamolodchikove. Cheng, koja je prošli mjesec uzela titulu svjetske prvakinje u preskoku, svoju je dobru formu potvrdila i u ovom finalu osvojivši ocjenu 15,600 što je bilo i više nego dovoljno za prvo mjesto. Veteranka Zamolodchikova trećim je mjestom dokazala da za nju u gimnastici još uvijek ima mjesta.

Elizabeth Tweddle iz Velike Britanije osvojila je prvo mjesto na dvovisinskim ručama. Tweddle, koja je i aktualna svjetska prvakinja na ovoj spravi, odličnom je vježbom zaradila ocjenu 16, 300 i tako se našla u probranom društvu gimnastičarki koje su postigle ocjene veće od 16,000. Dan je bio sretan za kineske gimnastičare, njihova Ya Li završila je na drugom mjestu također s ocjenom većom od 16, za svoju vježbu dobila je 16,225. Treće mjesto pripalo je Ukrajinki Dariyi Zgobi.

Sutra su na rasporedu preostala finala po spravama. Muškarci će vježbati na preskoku, jednovisinskim ručama i preči, a žene na gredi i tlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!