Tenis

Hrvatski kvartet se vraća, Goran lovi Škota

Ivor Krapac • petak, 03.11.2006.

Nakon vrlo uspješnog ovogodišnjeg prvog turnira, kojeg je okrunila pobjeda Ivana Ljubičića, drugo izdanje PBZ Zagreb Indoorsa će početkom iduće godine pokušati nadmašiti sve dobro što smo imali prilike doživjeti ove sezone. Turnir je na rasporedu 29. siječnja - 4. veljače, uz start kvalifikacija dva dana ranije, a glavni magnet za gledatelje ponovno će biti nastupi hrvatskih tenisača...

Goran Ivanišević, koji je uoči ovogodišnjeg prvog izdanja postao prvim čovjekom Organizacijskog odbora turnira, najavio je da ćemo i na prijelazu iz siječnja u veljaču 2007. u Zagrebu imati prilike vidjeti Ljubičića, Marija Ančića i Ivu Karlovića, dodavši da su svi oni načelno potvrdili svoj dolazak.

Goran je spomenuo i Marina Čilića, koji je "99,9 % siguran za jednu pozivnicu", dok će se o preostale dvije odlučiti naknadno. Podsjetimo, Čilić je ove godine baš na zagrebačkom Indoorsu u prvom kolu iznenadio Igora Andrejeva i tako stigao do svoje prve pobjede u karijeri na ATP turnirima.

O inozemnim igračkim adutima stvari će biti poznatije tek nakon 19. prosinca, kada istječe rok za prijave, a Ivanišević je zasad rekao tek da turniru ide na ruku što se većina susreta prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa, koji su na rasporedu tjedan kasnije, igra u Europi.

Jedina zasad istaknuta želja je ponovni dolazak Škota Andyja Murrayja, prvog britanskog reketa, koji je ove sezone u Zagrebu nastupio uz pozivnicu i tada obećao da će u hrvatskom glavnom gradu zaigrati i dogodine. Murray se u međuvremenu probio među prvih 20 na svijetu (trenutno je na 19. mjestu Entry liste) i, kako je Goran kazao, zaboravio na svoje obećanje, no vodeći ljudi zagrebačkog Indoorsa učinit će sve što mogu da ga na to podsjete.

Direktor turnira Branimir Horvat kazao je da na drugom izdanju neće biti problema oko termina u Domu sportova niti za kvalifikacije, obzirom da je međunarodni stolnoteniski turnir, s kojim je Indoors djelomično kolidirao ove godine, u 2007. pomaknut za tjedan ranije. Tenis će, tako, svih devet dana stanovati u Ledenoj i Maloj dvorani Doma sportova.

Horvat nije zaboravio zahvaliti svim glavnim sponzorima, od kojih je većina vezana za turnir na tri godine, a dodao je i nastavak dobre pokrivenosti na TV-stanicama, uz prijenose na HTV-u i Eurosportu 2 (u utorak i srijedu), te mogućnost prijenosa i na glavnom Eurosportovom programu u završnici turnira.

Indoors će i za drugo izdanje imati značajnu potporu Grada Zagreba, koju su danas u ime gradskih vlasti istaknuli gradonačelnik Milan Bandić, te Pavle Kalinić, prvi čovjek Ureda za kulturu, obrazovanje i sport, odnosno Slavko Kojić, pročelnik Ureda za financije.

Sveukupno, bez obzira na još nedefiniranu listu igrača, sve obećava da će PBZ Zagreb Indoors biti barem podjednako dobar kao ove godine...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!