Tenis

Đoković i Guccione za naslov

Deni Kirinčić • subota, 06.01.2007.

U finalu 436.000 $ vrijednog ATP turnira u Adelaideu igrat će prvi nositelj Novak Đoković, koji je bez poteškoća prošao u finale, i najveće iznenađenje turnira Chris Guccione, koji je svladao već umornog Argentinca Juana Martina Del Potra...

Iako im je ispala njihova najveća nada Lleyton Hewitt, Australci su ipak dočekali svoga dečka u finalu. Najveći pothvat u karijeri Guccione je ostvario na domaćem terenu i to nakon još jedne teško ostvarene pobjede. Na putu mu stoji još jedna prepreka zvana Novak Đoković koji je izborio i finale parova.

Ipak se mora reći da su Đoković i Guccione igrali protiv igrača koji su prvo morali nadoknaditi četvrtfinalne dugove i tek onda izašli na terene za polufinale zbog kiše koja je poremetila jučerašnji raspored. Šveđanin Joachim Johansson tako je morao prvo svladati Vincenta Spadeaju (7:6(7), 6:3) i tek je onda zaigrao protiv svježeg Đokovića koji nije dopustio iznenađenje i lako sa 6:3, 6:2 otišao u finale. Johansson je napravio podvig došavši do polufinala obzirom da je cijeli tjedan imao problema sa probavom i žuljevima.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Guccione je pak igrao protiv mladog Del Potra koji je pružio odličan otpor. Guccione je kao i protiv Gasqueta zaigrao lošije u prvom setu kojeg je izgubio sa 7:5, ali je sve nadoknadio u drugom i trećem koje dobiva sa 6:3, 7:5 i dolazi do svog prvog finala u karijeri. Del Potro je prije Guccionea odigrao zaostali susret četvrtfinala protiv Igora Kunjicina koji je uhvatio samo dva gema u cijelom susretu.

Parovi su isto nadoknađivali četvrtfinale. Wesley Moodie i Todd Perry igraju odlično na australskom betonu, a to su dokazali izbacivanjem prvih nositelja u prvom kolu. Danas su nastavili istim tempom. Prvo su sa dva puta po 6:4 svladali Waynea Arthursa i Chrisa Guccionea, a potom su lako sa 6:0, 7:5 prošli Yvesa Allegra i Roberta Lindstedta. U finalu će igrati protiv Novaka Đokovića i Radeka Štepaneka koji su u teškom susretu nadjačali Arnauda Clementa i Richarda Gasqueta sa 7:5, 3:6, 11:9.

ATP Adelaide, 6.1.2007., četvrtfinale: Juan Martin Del Potro (ARG) - Igor Kunjicin (RUS) 6:2, 6:0, Joachim Johansson (SWE) - Vincent Spadea (USA) 7:6(7), 6:3.

ATP Adelaide, 6.1.2007., polufinale: Novak Đoković (SRB, 1) - Joachim Johansson (SWE) 6:3, 6:2, Chris Guccione (AUS, WC) - Juan Martin Del Potro (ARG) 5:7, 6:3, 7:5.

ATP Adelaide, 6.1.2007., četvrtfinale, parovi: Moodie / Perry (RSA/AUS) - Arthurs / Guccione (AUS/AUS, WC) 6:4, 6:4.

ATP Adelaide, 6.1.2007., polufinale, parovi: Đoković / Štepanek (SRB/CZE) - Clement / Gasquet (FRA/FRA) 7:5, 3:6, 11:9, Moodie / Perry (RSA/AUS) - Allegro / Lindstedt (SUI/SWE) 6:0, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!