Tenis

Počelo zahuktavanje za Melbourne

Ivor Krapac • nedjelja, 07.01.2007.

Danas započeti WTA turnir u Sydneyju donijet će nam prvo i jedino pravo odmjeravanje snaga većine pretendentica na krunu pobjednice Australian Opena, koji starta idućeg ponedjeljka. Nastupit će čak osam od prvih deset tenisačica svijeta, a nedostaju tek vodeće dvije, Justine Henin-Hardenne (otkazala i Aussie Open) i Marija Šarapova...

Prvi dan prošao je bez većih iznenađenja. Nicole Vaidišova, osma nositeljica i deseta na svijetu, odradila je češko-slovački ogled sa 6:1, 6:4 protiv Daniele Hantuchove i time napravila prvi korak prema ponavljanju prošlogodišnjeg polufinala. Vaidišova je i lani preskočila Hantuchovu na ovom turniru, uz predaju Slovakinje pri zaostatku od 6:3 i 3:1 u četvrtfinalu.

Izraelka Shahar Peer potvrdila je dobru formu uz koju je ranije ovog tjedna stigla do polufinala Gold Coasta. Peer je sa 6:4 i 6:2 nadjačala Njemicu Annu-Lenu Grönefeld, koja već mjesecima ne može pobijediti baš nikoga. Računajući i završnicu prošle sezone, ovo joj je bio sedmi uzastopni poraz, šesti u nizu u prvom kolu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ana Ivanović, koju je Peer ovog tjedna zaustavila u četvrtfinalu Gold Coasta, prošla je startnu prepreku s rutinskih 6:3 i 6:4 protiv Casey Dellacque, domaće predstavnice s pozivnicom.

Dan pobjeda u dva seta upotpunila je Na Li. Kineskinja je sa 6:4 i 7:5 bila bolja od prošlogodišnje finalistice Francesce Schiavone, 15. na svijetu. Talijanka je tako, gledano po renkingu, bila najzvučnija žrtva prvog dana, no treba dodati da suparnica nije puno slabija - Na Li je trenutno 21. na WTA ljestvici.

WTA Sydney, 7.1.2007., prvo kolo: Ivanović (Srbija) - Dellacqua (Australija, WC) 6:3, 6:4, Vaidišova (Češka, 8) - Hantuchova (Slovačka) 6:1, 6:4, Peer (Izrael) - Grönefeld (Njemačka) 6:4, 6:2, N. Li (Kina) - Schiavone (Italija) 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!