Tenis

Bam-bam Bammer

Ivor Krapac • srijeda, 10.01.2007.

Četvrtfinalni dan WTA turnira u Hobartu donio je samo jedno pravo iznenađenje. Serena Williams ipak nije dogurala osobito daleko u svojem prvom ovogodišnjem turnirskom nastupu, ujedno i prvom nakon lanjskog US Opena...

Nakon što je u osmini finala jedva prošla Lucie Safarovu, Serenu je među posljednjih osam dočekala 26-godišnja Austrijanka Sybille Bammer, 56. na svijetu, koja nije propustila svoju priliku. Nekad vodeća svjetska tenisačica pala je s 3:6, 7:5 i 6:3, što je dobra naznaka da to još nije - to. Odnosno, u usporedbi s nekadašnjom formom i izdanjima, nije ni približno ono što je bilo u najboljim danima.

Williams je svoj posljednji naslov uzela 2005. na Australian Openu, a lani se uglavnom borila s ozljedom koljena zbog koje je nastupila na samo četiri turnira. Sudeći po onom što je pokazala u Hobartu, bilo bi veliko čudo da u Melbourneu ponovi 2005. ili se barem približi tom dosegu.

Australci su ostali bez svoje posljednje predstavnice, Alicije Molik, koja je u ogledu igračica s pozivnicama pružila pravi otpor samo u prvom setu protiv Indijke Sanije Mirze. Nije bilo dovoljno, Mirza je slavila sa 6:4 i 6:1.

Prvopostavljena Ruskinja Ana Čakvetadze je u jedinom četvrtfinalnom ogledu nositeljica prošla u tri seta, s 4:6, 6:1 i 6:1 protiv sedmopostavljene Jie Zheng. Čakvetadze će se u polufinalu susresti s Mirzom, dok Bammer očekuje ruska kvalifikantica Vasilisa Bardina, koja je u prvom meču srijede s 3:6, 6:2 i 7:5 nadjačala Kolumbijku Catalinu Castano.

WTA Hobart, 10.1.2007., četvrtfinale: Čakvetadze (Rusija, 1) - J. Zheng (Kina, 7) 4:6, 6:1, 6:1, Mirza (Indija, WC) - Molik (Australija, WC) 6:4, 6:1, Bardina (Rusija, Q) - Castano (Kolumbija) 3:6, 6:2, 7:5, Bammer (Austrija) - S. Williams (SAD) 3:6, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!