Nogomet

Smith novi menadžer Rangersa

HINA • srijeda, 10.01.2007.

Dosadašnji izbornik škotske nogometne reprezentacije Walter Smith karijeru će nastaviti na klupi Rangersa. Smith je Rangers doveo do sedam uzastopnih naslova prvaka Škotske prije nego što je 1998. preuzeo Everton i njegov povratak na Ibrox izazvao je oduševljenje među navijačima ovog kluba...

"Radujem se povratku u Rangers s kojim sam ostvario niz velikih uspjeha", kazao je Smith. Međutim, njegov dolazak u klub u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Dado Pršo izazvao je bijes čelnika Škotskog nogometnog saveza (SFA). U SFA-u su ljuto reagirali i zaprijetili tužbom treneru "zbog prekidanja ugovora", ali i Rangersu. Pod vodstvom Smitha škotska vrsta je posljednjih mjeseci nizala sjajne rezultate i jedno je od najvećih iznenađenja uvodnog dijela kvalifikacija za Euro 2008. godine.

"Walterov odlazak je velik udarac za našu reprezentaciju. Razočarani smo što nas je napustio u tako važnom trenutku i razmišljamo o sudskoj zaštiti", kazao je direktor SFA David Taylor.

Vezane vijesti

Smith je za vodio Rangers od 1991. do 1998. godine i osvojio sedam uzastopnih naslova prvaka, te po tri FA i Liga Kupa. Glasgow je napustio 1998. godine i iduće četiri godine vodio je Everton. Od 2004. godine bio je za kormilom škotske vrste. Na klupi Rangersa naslijedio je Francuza Paula le Guena koji je dobio otkaz zbog niza loših rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!