Tenis

Clijsters jedva, Janković ne posustaje

Ivor Krapac • četvrtak, 11.01.2007.

Kim Clijsters i Jelena Janković odlučivat će o ovogodišnjoj pobjednici 600.000 $ vrijednog WTA turnira u Sydneyju. Obje su u polufinalu slavile u tri seta...

Clijsters je rezervirala svoje mjesto u finalu tek u tijesnoj završnici meča, sa 6:1, 1:6 i 7:5 protiv Kineskinje Na Li. Bio je to sasvim drugačiji i puno teži izazov u usporedbi s prethodna dva nastupa na turniru, s po tri izgubljena gema protiv Nicole Pratt i Shahar Peer, no trećepostavljena Belgijka nije se bunila: "Dobro je biti na terenu nešto duže i proći i jedan ovakav test. Pritom ne mislim samo na suparnicu, nego i vrućinu i ostale uvjete..."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Treća nositeljica bi u finalu mogla imati još teži posao. Slijedi susret sa zahuktalom Jelenom Janković, koja je ove godine na čistih devet pobjeda bez ijednog poraza. Nova žrtva bila je osmopostavljena Čehinja Nicole Vaidišova, koju je svladala i lani na US Openu, a sinoć prošla sa 6:4, 4:6 i 6:4. Nije je zaustavila ni bol u donjem dijelu leđa, zbog koje je tijekom meča nekoliko puta tražila pomoć fizioterapeuta.

21-godišnja Srpkinja sutra će tražiti svoj drugi uzastopni naslov, nakon što je prošlog tjedna slavila u novozelandskom Aucklandu. Trenutno je 12. na WTA ljestvici, proboj u Top 10 je sve bliže...

WTA Sydney, 11.1.2007., polufinale: Janković (Srbija) - Vaidišova (Češka, 8) 6:4, 4:6, 6:4, Clijsters (Belgija, 3) - N. Li (Kina) 6:1, 1:6, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!