Tenis

Kralj Umaga u formi

Ivor Krapac • četvrtak, 11.01.2007.

Carlos Moya priredio je najveće iznenađenje četvrtfinalnog dana 436.000 $ vrijednog ATP turnira u Sydneyju. Dugogodišnji zaštitni znak umaškog ATP turnira proslavio je 6:1, 3:6 i 7:6(3) protiv četvrtopostavljenog Cipranina Marcosa Baghdatisa, kojeg u naredna dva tjedna čeka težak posao u pokušaju da ponovi prošlogodišnje finale Australian Opena...

Moya je naznačio da je u solidnoj formi prošlotjednim dolaskom do polufinala Chennaija, a sada je stigao jednako daleko i u Sydneyju, uz prolaz sa 7:3 u tie-breaku trećeg seta.

Baghdatis je izgubio meč, no - unatoč porazu - nije imao razloga za veliku tugu. Moglo je završiti i puno gore - u trećem setu je u trku iskrenuo gležanj i morao tražiti intervenciju fizioterapeuta, ali prvotna neugodna bol ubrzo se ipak smirila, bez ozbiljnijih posljedica uoči idućeg tjedna i početka Australian Opena.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Moyin polufinalni suparnik bit će šesti nositelj Richard Gasquet, koji je u posljednjem meču dana u francuskom ogledu ubilježio 6:4, 6:7(1) i 6:0 protiv Paul-Henrija Mathieua.

Austrijanac Jürgen Melzer pobrinuo se za drugo iznenađenje četvrtka. Melzer je trebao samo sat vremena za dolazak do 6:2 i 6:4 protiv petopostavljenog Čeha Tomaša Berdycha, a u borbi za finale čeka ga treći nositelj i branitelj naslova James Blake, koji je danas slavio podjednako uvjerljivo, sa 6:1 i 6:4 protiv ruskog lucky losera Jevgenija Koroljeva.

ATP Sydney, 11.1.2007., četvrtfinale: Melzer (Austrija) - Berdych (Češka, 5) 6:2, 6:4, J. Blake (SAD, 3) - Koroljev (Rusija, LL) 6:1, 6:4, Moya (Španjolska) - Baghdatis (Cipar, 4) 6:1, 3:6, 7:6(3), Gasquet (Francuska, 6) - Mathieu (Francuska) 6:4, 6:7(1), 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!