Nogomet

Šesnaestogodišnjak na Anfieldu

Maja Giljanović • četvrtak, 11.01.2007.

Nije prošlo ni 24 sata od oštre kritike Rafaela Beniteza vodećim ljudima Liverpoola, a nova lica pristižu u serijama...

Naime, Španjolac je nakon ponižavajućeg poraza u Carling Cupu od rezervne momčadi Arsenala sastavljene mahom od golobradih mladića javno sasuo drvlje i kamenje zbog nedostatka sredstava i nedovoljnog ulaganja u momčad: "Ovaj poraz nam mora poslužiti kao lekcija što znači da ako klub želi vrhunske rezultate iz tjedna u tjedan, mora biti spreman razriješiti kesu. Investirati i to ne samo u prvu momčad nego i rezervne te mlade igrače. Moji skauti čine sjajan posao, ali predsjednik Moores mora brže reagirati. Arsenal nam, primjerice, odvodi igrače ispred nosa jer su spremni pravovremeno isplatiti traženi iznos."

"Glavešine" su prihvatile kritiku te je nakon prvog golmana mlade talijanske reprezentacije Danielea Padellija na posudbu također stigao i 18-godišnji Argentinac Emiliano Insua. Igrač Boca Juniorsa posuđen je na 18 mjeseci s opcijom otkupa ugovora 2008. Talentirani lijevi branič je, inače, član argentinske U-20 reprezentacije, svjetskih prvaka u svojoj starosnoj skupini.

Vezane vijesti

Najnovija, pak, akvizicija je Astrit Ajdarevic. 16-godišnjak je zadovoljio na probama te je dogovoren transfer iz švedskog Falkenburga za iznos između milijun i dva i pol milijuna funti vezan za kvalitetu pruženih igara (10 milijuna funti je maksimalna cijena ovisna o broju nastupa te postignutim pogocima). Mladića albanskog porijekla, inače člana U-17 reprezentacije Švedske, moglo je primijetiti i tristotinjak navijača u Velikoj Gorici kada je lani u ožujku zabio jedini gol u porazu Gudeljeve Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!