Tenis

Marin i Ivana u finalu kvalifikacija

Ivor Krapac • petak, 12.01.2007.

Marin Čilić i Ivana Lisjak probili su se u treće i završno kolo kvalifikacija Australian Opena. Noćas će se boriti za prolazak u glavni ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone...

Lisjak je odradila drugo kvalifikacijsko kolo sa 6:2 i 6:3 protiv 19-godišnje Ruskinje Jekaterine Ivanove, 182. tenisačice svijeta. Na posljednjoj prepreci čeka je 16-godišnja talentirana Austrijanka Tamira Paszek (189.), koja je sinoć slavila još uvjerljivije, s razornih 6:0 i 6:2 protiv 16. nositeljice, Tajvanke Su-Wei Hsieh.

Poput Ivane, i Marin Čilić prošao je drugo kolo s pet izgubljenih gemova, 6:3 i 6:2 protiv Rusa Jurija Šukina (272. na Entry listi). Marin je, tako, osvetio Sašu Tuksara, kojeg je Šukin zaustavio u prvom kvalifikacijskom kolu.

Vezane vijesti

Treći suparnik 18-godišnjeg hrvatskog aduta bit će Britanac Jonathan Marray (255.), koji je u drugom kolu sa 7:6(2) i 6:3 bio bolji od Šveđanina Filipa Prpica. Ukoliko svlada Marrayja, Marin će se prvi put u kratkoj seniorskoj karijeri naći u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!