Zimski sportovi

Otkazan i spust za skijašice

Nikola Božić • petak, 12.01.2007.

Nakon otkazivanja današnje superkombinacije za skijaše koja se trebala održati u Wengenu, više sreće nisu imale ni skijašice. Spust, koji je trebao biti vožen danas u Altenmarktu, neće se održati...

Dok skoro cijela Europa muku muči s nedostatkom snijega, u austrijskom Altenmarktu ga ima i previše. Naime, sinoć je cijelu noć padao gust snijeg, a osim toga velike probleme organizatorima stvara prejak vjetar, koji puše na mjestu predviđenom za start današnje utrke. Suočen s navedenim problemima, organizator utrke pokušao je spasiti stvar te prebaciti start s 11:30 na 13:30. No, vjetar se nije smirivao te je još jednom odgođen start i to na 15 minuta kasnije. Utrku je otvorila Švicarka Gisin, no vjetar se nije smirivao te je organizator odlučio prekinuti današnju utrku.

Ukoliko se situacija popravi, a vremenske prognoze govore da bi sve trebalo biti u najboljem redu, sutra će se održati superkombinacija. Što se tiče nadoknade današnjeg spusta nije sigurno hoće li se nadoknađivati. Podsjetimo, na zadnjem treningu prije današnjeg planiranog spusta, najbolju formu pokazala je Amerikanka Julia Mancuso, a iza nje smjestile su se domaće skijašice (čak šest Austrijanki unutar prvih deset).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!