Tenis

Iznenađenje zaključilo srijedu

Ivor Krapac • srijeda, 17.01.2007.

Treći dan Australian Opena ipak nije prošao bez zvučnih vijesti. Posljednji meč srijede donio nam je oproštaj lanjskog finalista i najvećeg iznenađenja turnira - Marcos Baghdatis pao je protiv Gaela Monfilsa, u susretu nekadašnjih najboljih juniora svijeta...

Baghdatis nije uspio ponoviti sjajan prošlogodišnji pohod na prvom Grand Slam turniru sezone, kad je, između ostalog, nanizao Andyja Roddicka, Ivana Ljubičića i Davida Nalbandiana, pa stao tek u finalu protiv kralja Rogera Federera. Ovog puta to jednostavno nije bilo to. Ni u prvom kolu protiv Rainera Schüttlera nije izgledao osobito uvjerljivo, dok je danas bio slab, beskrvan i uglavnom neprepoznatljiv, izuzevši kratkotrajni nalet u bijegu do uvjerljivih 6:2 u trećem setu.

Baghdatis će za poraz prvenstveno moći kriviti samoga sebe i činjenicu da nije mogao parirati borbenom Monfilsu, ali treba istaknuti i da je mladi Francuz pred kraj i po završetku trećeg seta povukao potez koji nije za udžbenike sportskog ponašanja - iako jest u skladu s pravilima. Suočen sa zahuktalim Cipraninom i velikim zaostatkom, Monfils je u završnici toga seta počeo šepati i povlačiti lijevu nogu, a nakon seta (iako je mogao i ranije) zatražio medicinski time-out zbog tretmana bandažiranog lijevog gležnja.

Epilog? Francuz je u posljednjem setu igrao i trčao podjednako dobro kao u prva dva, a Baghdatis je jednostavno nestao s terena, uz seriju neshvatljivih promašaja i bez ijednog osvojenog gema do kraja meča. Ukoliko je Monfils svoj time-out iskoristio svjesno i taktički, a sve što smo vidjeli u četvrtom setu sugerira da problem s lijevom nogom nije bio toliko ozbiljan - ono što je napravio nedvojbeno je vrijedno osude.

Bilo kako bilo, Monfils je, ako ništa drugo, zbog prikazanog u prva dva seta ipak zaslužio čestitke, jer je u tom razdoblju meča definitivno igrao bolje od Baghdatisa. Novi izazov bit će mu podjednako težak, a vjerojatno i teži od današnjeg - u trećem kolu slijedi francuski dvoboj s 18. nositeljem Richardom Gasquetom, koji u prva dva nastupa nije ispustio ni set.

Tenisači, drugo kolo: Monfils (Francuska) - Baghdatis (Cipar, 11) 7:6(5), 6:2, 2:6, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!