Tenis

Nadal se provukao u četvrtfinale

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 22.01.2007.

Sjajan susret odigrali su drugi i petnaesti nositelj u Rod Laver Areni. Meč koji je trajao dugo u noć, čak do dva ujutro po australskom vremenu, otišao je na stranu živahnog Španjolca...

Britanac Andy Murray imati će za čim žaliti nakon što se slegnu dojmovi u meču protiv Rafaela Nadala. Murray je odlično otvorio dvoboj s Nadalom te osvojio prvi set u tie-breaku. Zanimljivo je da je u prvom setu bilo malo prilika za oduzimanje protivničkog servisa, samo je Nadal imao jednu priliku i nije ju uspio iskoristiti.

Drugi set osvojio je Nadal preko dva oduzeta servisa iako je morao ispustiti i jedan svoj. Murray je napravio više pogrešaka nego u prvom setu (15) dok je Nadala natjerao na samo sedam. Osim 15 neforsiranih pogrešaka, Murray je imao katastrofalan postotak prvog servisa od samo 39 % ubačaja. U trećem setu Murray se ponovno vraća u formu s početka susreta i dvaput oduzima servis Nadalu što mu je dovoljno da povede 2:1 u setovima.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kada se očekivalo da će u velikom naletu pomesti drugog nositelja turnira, Nadal izvlači ono najbolje iz sebe i osvaja četvrti set zahvaljujući odličnom prvom servisu uz samo sedam neforsiranih pogrešaka. Britanca ostavlja na tri osvojene igre i s pritiskom dobre igre u posljednjem setu s kojom se Murray očito nije mogao nositi jer se dogodilo baš suprotno.

U petom setu Španjolac odmah na početku oduzima servis Murrayju i odlazi na 2:0. U trećem gemu posljednjeg seta, Murray ima dvije prilike za break, ali Nadal uspijeva naći rješenje i iz te situacije te odlazi na nedostižnih 3:0. Nakon što nije uspio oduzeti servis protivniku, Murray ponovno gubi svoj servis i Nadal odlazi na 4:0 i mirno privodi set, ali i meč kraju.

Osmina finala, 20.siječanj 2007., Australian Open: Nadal (Špa, 2) - Murray (VB, 15) 6:7(3), 6:4, 4:6, 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!