Tenis

Haas izbacio Nalbandiana, Hingis preokrenula

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 22.01.2007.

Dvanaesti nositelj Tommy Haas izbacio je osmog nositelja Davida Nalbandiana iako je izgubio prvi set. Fernando Gonzalez izbacio Amerikanca Jamesa Blakea u tri seta. Martina Hingis se vratila nakon što je izgubila prvi set...

Nijemac Tommy Haas odličnom je igrom izbacio jednog od glavnih favorita Australian Opena, Argentinca Davida Nalbandiana. Iako je Nalbandian dobio prvi set sa 6:4, Haas je slavio u sljedeća tri i tako se plasirao u četvrfinale u kojem ga čeka Davidenko.

Drugi set otišao je na stranu Haasa nakon što je oduzeo servis svom protivniku u šestoj igri. Za osvajanje trećeg seta bila su dovoljna dva breaka dok je u odlučujećem četvrtom ponovno dvaput oduzimao servis i tako susret priveo kraju. Susret je odlučio odličan prvi servis Haasa koji je bio na 71% uz 16 aseva. Iako je imao više neforsiranih grešaka (28) od Nalbandiana (25), Haas je za razliku od svog protivnika 56 puta bio bolji u izravnim poenima.

Vezane vijesti

Čileancu Gonzalezu bila su dovoljna tri seta za pobjedu i prolazak u četvrtfinale prvog Grand Slama sezone. Prvi set dobio je breakom u dvanaestoj igri (7:5). Za osvajanje drugog seta opet mu je bio dovoljan samo jedan break (6:4).

Blake se u trećem setu pokušao vratiti u susret odvevši Gonzaleza do trinaeste igre, ali i tu je slavio Čileanac i tako završio priču oko mogućeg Amerikančevog povratka u meč. U tie-brakeu slavio je sa 7:4. Gonzales je dvoboj završio sa 70% ubačenih prvih servisa, uz 18 aseva. Načinio je 24 neforsirane pogreške, deset manje od svog suparnika. Blake će poraz morati potražiti u svom lošem prvom servisu koji je bio samo na 50% uz napravljenih šest duplih pogrešaka. Zabio je osam aseva, ali je načinio 34 neforsirane pogreške. Imao je dobar učinak na mreži (34-49), ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nikolaj Davidenko izgubio je prvi set sa 7:5, da bi u sljedeća tri slavio i odnio pobjedu protiv Tomaša Berdycha. Prvi od svoja tri seta dobio je sa 6:4. U trećem setu slavio je sa 6:1 deklasiravši Čeha sa deset winnera i tri oduzeta servisa. U posljednjem četvrtom setu, meč je odlučen u 13. igri pobjedom Davidenka sa 7:5. Rus je u cijelom susretu napravio 13 neforsiranih pogrešaka manje od Berdycha (47-60) te je imao i bolji učinak u izravnim poenima (40-24).

Tenisači, 22. siječanj 2007., osmina finala: Tenisači, 22. siječanj 2007., osmina finala: Tommy Haas (Njem, 12) - David Nalbandian (Arg, 8) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3, Fernando Gonzales (Čil, 10) - James Blake (SAD, 5) 7:5, 6:4, 7:6(4), Nikolaj Davidenko (Rus, 3) - Tomas Berdych (Češ, 13) 5:7, 6:4, 6:1, 7:6(5).


Belgijka Kim Clijsters lako se obračunala sa Danielom Hantuchovom iz Slovačke. U prvom setu prepustila joj je samo jednu igru dok su u drugom dogurale do dvanaeste igre kada je Kim oduzela servis svojoj protivnici i ekspresno završila priču oko pobjednice ovog susreta. Presudne su bile neforsirane pogreške kojih je Hantuchova imala 26, a Clijsters samo 15.

Iako je Martina Hingis izgubila prvi set protiv Na Li, uspjela je u sljedeća dva seta pobjediti svoju suparnicu i plasirati se dalje u četvrtfinale. Li je slavila u prvom setu sa 6:4, ali je sljedeća dva izgubila sa 3:6 i 0:6. Posebno impresivnu igru Hingis je pružila u trećem setu u kojem je imala samo tri neforsirane pogreške dok je Kineskinja napravila njih 23.

Dvanaesta nositeljica Ana Čakvedatze izbacila je osmu nositeljicu Patty Schnyder sa 2:0 u setovima. Prvi je dobila 2sa 6:4 dok je u drugom protivnici prepustila samo jednu igru. Osvojila je šest od četrnaest prilika za break, imala je 18 izravnih poena te 60% ubačaja prvog servisa što je bilo sasvim dovoljno za pobjedu.

Ruskinja, prva nositeljica i jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje Aussie Opena, Marija Šarapova, lako se obračunala sa sunarodnjakinjom Verom Zvonarevom. Dovoljna su bila tri oduzeta servisa za pobjedu i odlazak u četvrtfinale. Iako je imala 38 neforsiranih pogrešaka, a Zvonareva čak deset manje, Šarapova je dominirala u izravnim poenima kojih je imala čak 84 dok se Vera zaustavila na brojci 71. Prvi servis joj je bio visoko na 62% uz šest aseva dok je odličan posao odradila na mreži gdje je osvojila 14 od 18 poena.

Tenisačice, 22.siječanj 2007., osmina finala: Marija Šarapova (Rus, 1) - Vera Zvonareva (Rus, 22) 7:5, 6:4, Kim Clijsters (Bel, 4) - Daniela Hantuchova (Svk, 15) 6:1, 7:5, Martina Hingis (Švi, 6) - Na Li (Kin, 19) 4:6, 6:3, 6:0, Ana Čakvedatze (Rus, 12) - Patty Schnyder (Švi, 8) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!