Tenis

Bez milosti prema prijatelju

Ivor Krapac • utorak, 23.01.2007.

Nakon što je u prethodna dva kola prošao niz izazova protiv Marata Safina i Marija Ančića, Andy Roddick sinoć je dočekao olakšavajući lakši posao u četvrtfinalu Australian Opena. Šestopostavljeni Amerikanac je za manje od sat i pol ispratio sunarodnjaka i prijatelja Mardyja Fisha. Roger Federer nadjačao je Tommyja Robreda...

Sat i 27 minuta, dva izgubljena gema po setu, 25 winnera i samo četiri neforsirane pogreške... Bilo je to izdanje Andyja Roddicka koje se pokazalo jednostavno prejakim za Mardyja Fisha u njegovom prvom Grand Slam četvrtfinalu u karijeri. Fish je u ranijem dijelu turnira obavio odličan posao počevši s prvim kolom i iznenađenjem protiv Ivana Ljubičića, no sinoć nije mogao puno.

"Odigrao sam skoro bez pogreške. Ovo je vjerojatno moje najbolje ikad u susretima s njim", komentirao je zadovoljni Roddick nakon pobjede: "Moguće je i da je Mardy bio nešto nervozniji početkom meča i promašio neke stvari koje inače ne bi... No, ovo je ipak bilo moje najbolje, bolje od ovog teško mogu igrati."

Vezane vijesti

Fishova jedina manja nada da bi mogao izbjeći uvjerljiv poraz dogodila se rano u drugom setu kad je nadoknadio rani break zaostatka, no ni to nije bila naznaka pružanja jačeg otpora. Završilo je sa 6:2, 6:2 i 6:2, Roddick je brzo mogao usmjeriti misli prema polufinalu i svojem sljedećem suparniku...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Volio bih se susresti s Federerom. Izgubio sam od njega već niz puta i velik je igrač, no i ja u posljednje vrijeme jako napredujem. Vjerujem da se zaostatak za Rogerom smanjuje, a trenutno igram praktički najbolje što mogu... Ako ću se sastati s Rogerom, veselim se tom meču", rekao je Roddick, koji je okusio pobjedu nad Federerom u finalu nedavnog ekshibicijskog turnira u Kooyongu, tjedan prije Australian Opena.

Šestopostavljeni Amerikanac je u drugom današnjem četvrtfinalu dočekao ispunjenje želje - za prolaz u finale borit će se s prvim na svijetu, koji je sa 6:3, 7:6(2) i 7:5 bio bolji od Tommyja Robreda. Španjolac je odigrao vrlo solidno, ali svejedno nije mogao ni do seta protiv Federera.

Povremeno je bilo eksperimentalno, kao na treningu, a povremeno i ne tako uvjerljivo kao što smo navikli, no svjetski broj jedan ipak je našao put do pobjede bez većih ožiljaka. Sedmopostavljeni Španjolac borio se koliko je mogao i u svakom setu barem jedanput uspješno nadoknađivao break zaostatka (u prvom setu čak dvaput) - ali na tome je i ostalo.

Puno spina i netipično malo pokušaja sa sliceom na bekhend-strani tijekom cijelog susreta i nekoliko prilično isforsiranih izlazaka na mrežu u većem dijelu prvog seta bili su dobar pokazatelj kako se Federer osjeća dovoljno ugodno da bi već u ovom meču testirao nešto što će možda iskoristiti do kraja turnira. Hoće li se to dogoditi već u polufinalu protiv Roddicka ili u eventualnom finalu, ukoliko prvi na svijetu i branitelj naslova do tamo stigne - ostaje da vidimo u sljedećih nekoliko dana.

Tenisači, četvrtfinale: Federer (Švicarska, 1) - Robredo (Španjolska, 7) 6:3, 7:6(2), 7:5, Roddick (SAD, 6) - Fish (SAD) 6:2, 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!