Rukomet

Bodovi na televiziji

Ivana Strahija • petak, 24.11.2006.

Igrači Perutnine po prvi su puta bodove osvojili u direktnom prijenosu utakmice iz Čakovca. Domaćini su pobjedom i više nego zadovoljni, tim više što gosti u svojim redovima imaju više reprezentativaca, no ipak neke 'poklonjene' prilike Pipo nije znao iskoristiti.

I HRL MUŠKI 9. KOLO

PERUTNINA PIPO IPC – AGRAM MEDVEŠČAK 33:30 (17:17)
Čakovec, dvorana Graditeljske škole, gledatelja 800
Suci: Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd na Moru)

Perutnina Pipo IPC: Marko Bagarić 6, Risto Arnaudovski 8, Tihomir Baltić 7, Davor Varga 1, Josip Borković 2, Igor Karjner, Karlo Zadravec, Alen Belko 2, Danijel Mesarić 3, Boris Batinić 3, Mario Obad

Agram Medveščak: Marko Kopljar 1, Josip Čale, Damir Bičanić 5, Ivan Knežević, Damir Batinović 1, Nikola Raič 7, Karlo Karabatić 1, Tomislav Bešlić, Vladimir Ostarčević 5, Ivan Čupić 3, Željko Musa 1, Ljubo Vukić 6

Sedmerci
Perutnina Pipo IPC: 7/9 (Bagarić 0/1, 7/8 Arnaudovski)
Agram Medveščak: 1/1 (Čupić 1/1)

Obrane
Perutnina Pipo IPC: Mislav Lončar 4, Marin Šego 5
Agram Medveščak: Luka Kisovec 4, Mate Šunjić 7

Isključenja
Perutnina Pipo IPC: 4 minute (Batinić 2, Bagarić 2)
Agram Medveščak: 16 minuta (Musa 2, Vukić 2, Ostarčević 2+2, Knežević 2, Kopljar 2, Bešlić 2, Raič 2)

Da budemo pošteni, Medvedi su Čakovčane poštenski izmučili. S jedne strane, gosti iz Zagreba su nakon par lošijih kola doživjeli evidentni preporod uz promjenu trenera, dok se Perutnina tek oporavlja od ispadanja iz Europskog kupa te općenitih problema s motivacijom.

Tek u 6. minuti domaćini dolaze do vodstva od +3. Vode do 19. minute, kad Zagrepčani kombinacijom odlične igre u obrani i preciznih kontranapada izjednačuju na 10:10. Nakon toga domaćini još par puta prelako gube lopte, u presretanju mlakih dodavanja najviše se ističe gostujući Vukić pa Medvedi čak i vode. No, Perutnina u tri minute zarađuje isto toliko sedmeraca, svaki je puta precizan bio Arnaudovski, pa se na odmor odlazi s izjednačenih 17:17.

Slika 2 od 3.
Foto: Zlatko Premuš

U drugom dijelu igrači Agrama nešto su odlučniji, pogotkom Raiča odmah odlaze na 18:17, a u 36. minuti imaju i +2, nakon sedmerca Čupića i pogotka Bičanića. Pipo se tako našao u situaciji da lovi rezultat. Musa u 38. promašuje, ali su domaćini zato spretnije ruke. Mesarić pogađa, svoj gol iz sedmerca dodaje Arnaudovski, a za ponovno vodstvo domaćina precizan je Belko. Tada na scenu stupaju isključenja, pa se gosti odjednom moraju snalaziti sa čak dva igrača manje na parketu. Ipak, domaćini ne znaju iskoristiti tu prednost, tek kad je brojčano stanje na terenu ponovno ravnopravno igrači Perutnine povećavaju razliku na +5.

U 55. minuti isključen je Kopljar, a domaćini s igračem više ipak uspijevaju izgubiti prednost, koja se spušta na tek +2. U posljednjoj minuti gosti su kraći za čak tri igrača, isključeni su Bešlić, Raič i Ostarčević, a trojka na terenu (Batinović, Kopljar i Čupić) unatoč tome postiže još jedan pogodak. 33:30 postavlja domaći Borković i tako zaključuje utakmicu.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

S toliko mnogo isključenja gostiju, s čak devet sedmeraca nasuprot jednom gostujućem, ipak smo od Perutnine trebali vidjeti bolji rezultat. No, kako je kasnije kazao trener Vladimir Canjuga, mi novinari previše očekujemo od Perutnine, podsjetio nas je da su njegovi igrači većinom studenti i radnici, dok u redovima Agrama igraju profesionalni rukometaši.

"Pobjedu smo teško izborili, no ona se može interpretirati dvojako. S jedne strane protiv odličnog smo protivnika igrali mnogo bolje nego protiv Trima ili Zameta, mnogo motiviranije i kvalitetnije. S druge strane, stoji činjenica da nismo znali iskoristiti brojčanu nadmoć na terenu, mislim da je to posljedica neiskustva mojih igrača.", rekao je Canjuga.

Novi je trener Medveščaka, Josip Milković, bio jako zadovoljan igrom svog tima: "Izgleda da se šok terapija promjene trenera pokazala dobrom. U Čakovcu se uvijek igra vrlo teško, očit je pritisak na suce, a i publika glasno navija za domaći tim. Čakovčani godišnje izgube možda dvije utakmice doma, obično od Zagreba. Početkom drugog dijela mogli smo utakmicu prevagnuti u svoju korist, no suci su nam malo podrezali krila svojim odlukama, pa nam je moral pao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!