Rukomet

Podravka protiv danskog Viborga

Ivana Strahija • petak, 05.01.2007.

Sutra Liga prvakinja nastavlja s natjecanjem, a naše će jedine predstavnice u elitnom europskom društvu u prvom kolu ugostiti Dankinje.

Već u prvom kolu natjecanja po skupinama Lige prvakinja Koprivničanke su naletjele na tvrd orah – prošlogodišnje prvakinje Lige, danski Viborg. Ta je ekipa u prošloj godini ostvarila niz zapaženih uspjeha (poput osvajanja danskog rukometnog kupa i prvenstva), a u svojim redovima ima čak desetak reprezentativki.

Osim Podravke, u grupi C prvo će kolo zaigrati Leipzig protiv norveškog Larvika, čije su igračice igru u Ligi prvakinja uzele vrlo ozbiljno. Ipak, mlada ekipa Leipziga prvak je Njemačke i Norvežanke ih svakako respektiraju.

Grupa A donosi sraz danskog Aalborga i slovenskog Krim Mercator Ljubljana. U prošlogodišnjem su natjecanju debitantice iz Danske dogurale sve do polufinala gdje su ih Slovenke izbacile bez previše muke. Ove godine Dankinje najavljuju još bolju igru uz pojačanu obranu, dok su Slovenke uz novog trenera Roberta Begusa i obnovljen tim imaju nade u uspjeh.

U istoj će se grupi susresti i ruski Dinamo Volgograd te španjolski Cem. la Union-Ribarroja. Španjolke na svojoj strani imaju našu Tihanu Šarić, no ekipu je napustila Anja Freser, koja će natjecanje nastaviti u slovenskom Krimu. Ruskinje vjeruju u svoju pobjedu, premda su u posljednjih par godina Lige prvakinja zaustavljene upravo u grupnom razigravanju.

U prvom susretu grupe B Podgorica će uz domaći Budućnost T-Mobile ugostiti mađarski Györi Audi ETO KC. Mađarice s Crnogorkama nemaju baš lijepa iskustva, pošto su ih ove prošle godine pobijedile u finalu Kupa pobjednika kupova. Mađarske bi predstavnice stoga mogle imati dodatni poticaj za pobjedu, a igra će u svakom slučaju biti vrlo izjednačena.

Norveški će Byasen HB Elite u Trondheimu dočekati HC "Lada Togliatti" iz Rusije. Norvežanke iza sebe imaju dosta europskog iskustva, dok se Ruskinje nisu baš pokazale na europskim parketima, no iznenađenja su u oba tima vrlo moguća.

U grupi D mađarski FTC Budapest igrat će protiv makedonskog Kometal Gjorce Petrov. Mađarice su najavile pobjedu pod svaku cijenu, dok Skopljanke na svojoj strani imaju uvijek raspucanu Turkinju Yeliz Ozel, ali će im vjerojatno na parketu u Budimpeši nedostajati ozljeđena Marina Naukovich.

Posljednja utakmica prvog kola je ona između danskog Slagelse DT i austrijskog Hypo Niederösterreich. Dankinje su jedne od najvećih favoritkinja za naslov uz svoje zemljakinje igračice Viborga, pa Austrijanke s velikim respektom kreću u Slagelse.

Liga prvakinja, prvo kolo, raspored:
Grupa A
Aalborg DH - RK Krim Mercator Ljubljana 06.01.2007.
H/K Dinamo Volgograd - Cem. la Union-Ribarroja 07.01.2007.
Grupa B
ZRK Buducnost T-Mobile - Györi Audi ETO KC 07.01.2007.
Byasen HB Elite Trondheim - HC "Lada Togliatti" 07.01.2007.
Grupa C
Podravka Vegeta, Koprivnica - Viborg HK A/S 06.01.2007.
HC Leipzig - Larvik HK 06.01.2007.
Grupa D
FTC Budapest - HC Kometal Gjorce Petrov 06.01.2007.
Slagelse DT - Hypo Niederösterreich 07.01.2007.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuropski kupovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!