Rukomet

Podravka iznenadila europske prvakinje

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • subota, 06.01.2007.

Koprivničanke su u prvom kolu Lige prvakinja ostvarile važnu pobjedu, za slavlje domaćih Todorovska je postigla pogodak ni tri sekunde pred kraj susreta, a semafor je pokazao 32:31.

Opasno oslabljene koprivničke rukometašice, koje su u prvo kolo prestižne Lige prvakinja ušle bez sedam standardnih igračica, nisu razočarale 1500 poklonika rukometa u Koprivnici, koji su došli domaćima dati svoju podršku. Utakmica je po mnogo čemu bila ona istine, pošto je Podravka Vegeta u ovoj sezoni najavila povratak na staru europsku slavu, a završila je 'infarktno', nakon što je većina već upisala bod kod 31:31, Makedonka u koprivničkim redovima, Natalija Todorovska, postigla je pogodak za pobjedničkih 32:31.

Premda je koprivnička ekipa pred susret s prošlogodišnjim nositeljicama titule Lige prvakinja, danskim Viborgom, bila vrlo optimistična, rijetko je tko uistinu očekivao pobjedu. Zato je iznenađenje bilo još veće, a uz već spomenutu Todorovsku koja je za Podravku postigla devet pogodaka, valja spomenuti i Božicu Palčić, koja je sa svojih 35 godina i dugogodišnjim rukometnim iskustvom bila izvrsna u obrani ali i napadu, gdje je postigla čak osam pogodaka.

Danske predstavnice iz Viborga na sve su načine pokušale osvjetlati obraz svog kluba, najagilnija Grit Jurack devet je puta tresla domaću mrežu. Ipak, čini se da je prošla godina previše iscrpila Dankinje, koje su nakon osvajanja čak četiri titule (Liga prvakinja, prvenstvo Danske, Danski kup i Europsko klupsko prvenstvo), počele nizati nešto slabije rezultate u domaćem prvenstvu. Ekipa s čak deset reprezentativki u najavama susreta s Podravkom nije bila previše samouvjerena, njihov je trener Tomas Ryde rekao da se nada tek prolasku u daljnji tijek natjecanja.

Uz ovu je pobjedu Podravka napravila velik korak naprijed, premda ih u natjecanju po grupama očekuje još borba protiv njemačkih prvakinja Leipziga te norveškog Larvika.

Ostale utakmice prvog kola:

Ovogodišnju Ligu prvakinja otvorili su Aalborg i Krim prvim susretom prvog kola grupe A. Slavile su Dankinje konačnim rezultatom 26:24 (15:14). Najzaslužnija za pobjedu domaćih rukometašica bila je norveška reprezentativka Katrine Lunde s 18 obrana, dok je u ekipi Krima najbolju igru pokazala ruska reprezentativka Liudmila Bodnieva koja je iz osam pokušaja zabila sedam golova.

Njemačke prvakinje nisu mogle protiv gošći iz Norveške. Nakon poluvremena i zaostatka od čak –8 igračice Leipziga ni u drugom dijelu nisu uspjele opasnije ugroziti nadmoć i vodstvo norveškog Larvika, pa susret završava 23:31.

Makedonke u Budimpešti nisu imale sreće. Domaći Budapest ubilježio je dva boda protiv Kometala, kojem je na parketu jako nedostajala Marina Naukovich, ponajbolji strijelac makedonske reprezentacije.

Liga prvakinja, prvo kolo, rezultati:
Podravka Vegeta - Viborg 32:31 (19:19)
Aalborg DH - Krim Mercator Ljubljana 26:24 (15:14)
Leipzig - Larvik HK 23:31 (8:16)
FTC Budapest - Kometal Gjorce Petrov 31:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!