Nogomet

Hoće li Hajduk pasti?

Ivana Strahija • petak, 27.10.2006.

Prvoligaši Međimurja u najboljoj su formi otkako je Mršić došao u klub. Osokoljeni pobjedom nad Rijekom, i dodatno razjareni potcjenjivačkim napisima u raznim novinama, nogometaši su odlučili u Splitu ići na sve ili ništa i pokušati pobijediti favorizirani Hajduk...

Nije Međimurje član Prve lige od njenog početka, nema se novca na bacanje, pa se u Čakovcu nogomet igra za normalnu plaću, bez astronomskih i prenapuhanih ugovora. Igrači dijele stanove, treniraju na prenatrpanom stadionu SRC Mladosti, gdje je zalijevanje pomoćnih travnjaka unatoč besplatnoj vodi tek povremena aktivnost, pa se često zna dogoditi da za treninge posude igrališta obližnjih niželigaških klubova. Pa ipak, naši su nogometni izabranici ubilježili četvrtu pobjedu za redom, pobijedivši Cibaliju, Kamen Ingrad i Zagreb u jednom lijepom potezu, dok su u Rijeci nadigrali momčad koja je svu snagu stavila na prvo poluvrijeme i koja je, po mišljenju nekih, imala sreće što nije i teže poražena.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Nije Rijeka porazila sama sebe

I umjesto da Hrvatska plješće, momčad Međimurja i dalje se u očima novinarske javnosti smatra nižerazrednom. Kako inače objasniti činjenicu da je većina novinskih napisa nakon susreta sa Zagrebom rasplela o nedaćama te momčadi, ne spomenuvši da su poraženi od mnogo boljeg Međimurja? Kako drukčije objasniti ocjene igrača Međimurja nakon pobjede u Rijeci? Iako su Međimurci pobijedili s veličanstvenih 3:1, odigravši do sada možda i najbolju utakmicu sezone, dobili su, kad se sve zbroji i oduzme, tek 0.5 bodova više no domaći tim. No, i opet će skromni Međimurci odmahnuti rukom i reći da nema veze te svoju vrijednost pokušati dokazati na zelenom splitskom terenu.

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Naime, Međimurci se spremaju u Splitu uzeti barem bod, a ukoliko to učine možda će konačno i sportski novinari Hrvatske uvidjeti da Međimurje ima nogometnu kvalitetu, o kojoj vrijedi pisati. Trener Stanko Mršić uvjeren je da u Splitu mogu dosta učiniti: "Prvi ćemo puta otkako smo prvoligaši imati priliku cijeloj Hrvatskoj pokazati kako igramo. Prijenos uživo na HTV-u mojim igračima mnogo znači i vjerujem da će dati sve od sebe da nadigraju Hajduk", kaže Mršić, koji je već imao mnogo prilika voditi razne momčadi protiv Hajduka, no još nikad nije pobijedio. S Međimurjem u ovoj sezoni nema ni neriješenih susreta, pa bi mu oba ishoda odgovarala.

Momčad je u top formi, nema ozbiljnih ozljeda ni kartona, Mršić na raspolaganju ima sve igrače, a u Splitu će, kako je najavio, prva jedanaestorica biti ista kao u Rijeci. "Ukoliko se na terenu budemo držali dogovora, pokazali borbenost i želju za pobjedom, Hajduku će biti teško protiv nas. Nemamo što izgubiti, a dobiti možemo mnogo, pa smatram da imamo realne šanse za dobar rezultat.", rekao je Mršić.

Slika 3 od 3.
Foto: Ivana Strahija

Utakmicu igra 11 protiv 11

I dok Vjekoslav Tomić, odlični vratar NK Međimurja, otvoreno kaže da bi njemu Hajduk bilo gušt pobijediti, njegov je suigrač, međimurski Brazilac Andre, o predstojećem susretu rekao: "Hajduk je uistinu velik klub, ali na terenu igra 11 protiv 11 igrača i sve ovisi o njima. Mislim da možemo bez problema pobijediti i to je čvrsto uvjerenje cijele svlačionice."

Slika 4 od 4.
Foto: Ivana Strahija

Kako su zaredale pobjede, tako je i 'skupljačima novca' nešto lakše raditi svoj posao i namaknuti sredstva potrebna za funkcioniranje čakovečkog prvoligaškog pogona. Predsjednik kluba, međimurski župan Josip Posavec, kaže: "Uz najviši rejting do sada mnogo će nam lakše biti financijski stabilizirati klub. Iako je novac u sportu uvijek najveći problem, drago mi je reći da u Međimurju svoje obaveze uvijek pokušavamo izvršiti u razumnom toku. Mislim da ova ekipa ima kvalitetu, a u Rijeci smo već pokazali koliko možemo. Nisu Riječani porazili sami sebe, mi smo ih nadigrali i to uvjerljivo. U Splitu očekujem pobjedu."

Pred početak prvenstva Međimurci su postavili cilj osvajanja 39 bodova. Kako su do sada osvojili 18 bodova, preostaje im da u 22 kola pobijede još sedam puta. Vrlo rezervirana procjena s obzirom na dosadašnji tempo, pa se neki u upravi kluba nadaju i mnogo višem rejtingu međimurskog prvoligaša. A ukoliko se to dogodi, možda će Grad i Županija odriješiti kesu i na stadion postaviti već toliko obećavane reflektore. A ukoliko je to prevelik trošak, skromni bi se Međimurci zadovoljili i time da im lokalna samouprava pripomogne sa troškovima prijevoza nogometaša mlađih kategorija na njihove utakmice.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!