Nogomet

Sharbini: "Ne nadam se Bilićevom pozivu"

Ivan Milatić • ponedjeljak, 30.10.2006.

Nogometni uzor mu je Ronaldo, a ove je sezone puno učinkovitiji od slavnog "Il Fenomena", riječ je o najboljem strijelcu Rijeke ove sezone, "riječkom Ronaldu", Ahmadu Sharbiniju koji je sa svoja tri pogotka potopio Cibaliju i svome klubu osigurao domaću pobjedu nakon gotovo četiri mjeseca. U ekskluzivnom razgovoru za Sportnet.hr Sharbini govori o riječkoj sadašnjosti te svojim ambicijama...

Ovo Vam je drugi hat-trick u karijeri. Prvi ste ostvarili u Varaždinu prošle sezone. Koji Vam je draži?
"Pa iskreno, draži mi je onaj u Varaždinu jer je to bila moja prva utakmica i pruženu prigodu iskoristio sam na najbolji mogući način. Ova tri gola protiv Cibalije važnija su momčadi nego meni osobno. Nadam se da će biti još takvih utakmica i da ćemo pobjeći iz opasne zone i popeti se na ljestvici jer mislim da objektivno ne zaslužujemo mjesto na kojemu se trenutno nalazimo."

Slika 3 od 3.
Foto: Sandro Donda

Prošlu sezonu završili ste sa 17 golova, a do sada ste ih u službenim utakmicama ove postigli 11, od čega devet prvenstvenih. Bez obzira na partnere u napadu konstantni ste u postizanju pogodaka?
"Mislim da je 17 pogodaka koliko sam ih postigao prošle sezone sasvim solidan učinak za napadača. Jako sam zadovoljan što sam u ovoj fazi sezone stigao do brojke od 11 pogodaka, od čega je devet bilo u prvenstvu. Što se tiče partnera u napadu priznat ću da mi je svejedno s kim igram, ako me trener odluči staviti u momčad dat ću uvijek svoj maksimum. Nekada to ispadne jako dobro, a nekada loše, no i to je normalno kod napadača."

Od najavljene borbe za naslov Rijeka se našla u situaciji da se trenutno bori za opstanak. Bez obzira na brojne pogotke navijači su vas "uzeli na zub". Kako gledate na to?
"Svjestan sam da u sezonu nismo ušli dobro, da smo dosta nisko na tablici. Isto tako znam da su naši navijači u posljednje dvije-tri godine naučeni da smo stalno u vrhu. Osim toga uzeli smo dva Kupa, pa je sam pogled na tablicu razlog njihovog nezadovoljstva. No mislim da ti nezadovoljnici nisu navijači Rijeke. Uvjeren sam da ti ljudi dođu na utakmicu samo da bi nas vrijeđali i da bi se smijali na naš račun. Armada s druge strane zaslužuje svaku pohvalu jer je ostala uz nas i kada nam ne ide kako smo očekivali i željeli. Uvijek nas bodre i uvijek nas prate svugdje i za njih zaista imam samo riječi pohvale."

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Gdje je po vama realno mjesto Rijeke ove sezone. Koji bi plasman spasio sezonu koja je loše započela?
"Mene osobno zadovoljilo bi da sezonu završimo na trećem ili četvrtom mjestu i osiguramo izlazak u Europu. Mislim da je ova ekipa za to sposobna. Osim u prvenstvu moramo pokušati ostati što duže u Kupu. "

Ovoga ljeta spominjala se mogućnost vašeg odlaska s Kantride. Ostali ste u matičnom klubu, a kada i ako jednom odete, gdje bi voljeli nastaviti karijeru?
"Istina, bilo je nekih ponuda prošloga ljeta. San je svakoga igrača da ode u neki inozemni klub i osigura si egzistenciju. Ja sam još uvijek mlad i za mene ima još vremena za odlazak. Još ću puno toga proći s Rijekom prije eventualnog odlaska. A ako odem volio bih da to bude u jedan od klubova iz liga petice."

Vaš "staž" u U-21 reprezentaciji je istekao. Nadate li se pozivu izbornika Bilića?
"Ne nadam se. Sada ne, nekada kasnije možda se budem počeo nadati, ali sam svjestan da me izbornik Bilić neće zvati u reprezentaciju u ovom trenutku."

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

U utorak igrate u Maksimiru protiv Dinama. Vi ste drugi strijelac Lige, odmah iza Eduarda. Hoće li biti golova?
"Nadam se da hoće. Čeka nas teška utakmica jer Dinamo ima jako dobru momčad. Favoriti su jer igraju na svom terenu, ali ako mi odigramo čvrsto i odgovorno i uspijemo se odmaknuti od našeg gola možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Bilo bi glupo braniti se u Maksimiru."

Jedino što Sharbini nije znao bilo je to da ga je trener Bračun barem u početku susreta protiv "modrih" odlučio posjesti na klupu i odgoditi "dvoboj" s Da Silvom. Nije znao niti da su šanse Rijeke za što dužim ostankom u Kupu naglo porasle nakon što im je ždrijeb u ponedjeljak za četvrtfinalnog protivnika dodijelio niželigaša Konavljanin.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!