Nogomet

Ján Kocian novi izbornik Slovačke

Ivan Milatić • četvrtak, 02.11.2006.

Nakon što je 12. listopada, poslije domaćeg poraza od Njemačke (1:4) sporazumno prekinuo suradnju s Dušanom Galisom, Slovački nogometni savez u četvrtak je izabrao njegova nasljednika...

Novi slovački izbornik je 48-godišnji Ján Kocian koji od važnijeg trenerskog iskustva iza sebe jedino ima funkciju pomoćnika izbornika. Bilo je to od 1993. do 1995. godine, a pomagao je Jozefu Venglošu.
“Za mene je velika čast što sam izabran na ovu funkciju " rekao je Kocian.

Novi slovački izbornik rođen je u mjestu Zlate Moravce, a u igračkim danima bio je vrstan branič koji je od 1979. do 1988. prikupio 209 nastupa za Duklu iz Banske Bystrice. Potom je otišao u Njemačku i igrao za St. Pauli do 1993. godine nastupivši u 147 utakmica. Iza sebe ima i 26 reprezentativnih nastupa za Čehoslovačku, a 1990. godine bio je članom reprezentacije koja je stigla do četvrtfinala SP-a. Te je godine izabran za najboljeg nogometaša Čehoslovačke.

Kocian je trenersku karijeru započeo u češkim Drnovicama, a potom je preselio u Njemačku gdje je vodio Rot-Weiss Erfurt i Sportfreunde Siegen. Radio je i kao pomoćni trener Kölna i Eintrachta.

Prvi test na slovačkoj klupi bit će mu domaća prijateljska utakmica protiv Bugarske 15. studenog. Slovačka je treća u skupini D kvalifikacija za EURO 2008, s tri boda manje i utakmicom više od Njemačke i bod iza Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!