Nogomet

Klasnić za bod Werdera

Nikola Božić • subota, 04.11.2006.

Golgeterski post Ivana Klasnića konačno je prekinut. Naš reprezentativac ponovno je započeo meč na klupi, ali nakon ulaska u drugom poluvremenu, poravnao je protiv Energieja na 1:1 i tako donio bod Werderu. Među strijelce se upisao i Ivica Banović čiji je Nürnberg poražen na gostovanju kod Herthe 2:1...

Vodeći Werder je na svojem stadionu ugostio Cottbus i obzirom na prikazanu formu i 18 golova u posljednje četiri domaće utakmice očekivao se nastavak serije i tri boda. No igrači Cottbusa nisu mislili isto. Prvo poluvrijeme obilježila je teška borba i čak pet žutih kartona, no bez golova. Otvorenje drugog poluvremena pripalo je gostima. 48. minuta i prekrasan gol Kamerunca Kioya za vodstvo gostiju. Dvije minute kasnije gosti su mogli imati i dva gola prednosti, no strijelac prvog gola bio je neprecizan. Konačan rezultat i bod domaćinu donosi Klasnić svojim prvim ligaškim golom ove sezone u 76. minuti susreta.

Bayer je na svojem terenu ugostio posljednjeplasirani Mainz. Gosti su bolje otvorili utakmicu i u 28. minuti poveli golom Szabicza. Domaćin uspijeva izjednačiti na samom kraju prvog poluvremena kada je uspješan bio Barbarez. Domaćin u nastavku pokušava doći do rezultatske prednosti no gosti uspješno odolijevaju napadima i odnose kući bod te bježe sa dna ljestvice.

Vezane vijesti

Hertha je na svojem terenu uspjela pobjediti Nürnberg. U 29. minuti Hertha dolazi u vodstvo golom Pantelića i do odmora ostaje isti rezultat. Ivica Banović izjednačuje na samom startu drugog dijela, u 47. minuti. No, u 65. minuti Pantelić svojim drugim golom postavlja konačan rezultat utakmice i bodovi ostaju u Berlinu.

U Dortmundu su igrali domaća Borussia i Arminia iz Beilefelda. Mreže se, u prvom poluvremenu, nisu tresle. Tako je bilo sve do 61. minute kada gosti preko Wichniareka dolaze u vodstvo. U samom finišu utakmice Borussia golom Freia ipak dolazi do boda.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kriza Hamburga se nastavlja. Na gostovanju kod Wolfsburga pokušali su se izvući iz krize, no bezuspješno. U 18. minuti Hanke postiže jedini gol na utakmici i tako bodovi ostaju u Wolfsburgu, a Hamburg tone sve dublje i sada su samo bod iznad zone ispadanja.

U utakmici s najviše golova Stuttgart je, na gostovanju u Aachenu, uspio osvojiti sva tri boda. U 26. minuti golom Gomeza gosti dolaze u vodstvo. Dvije minute kasnije Hitzlsperger povećava prednost gostiju, no samo minutu nakon toga domaći uspijevaju preko Roslera smanjiti rezultat. Do odmora mreže miruju, no na samom početku drugog dijela gosti golom Strellera opet povisuju prednost. Isti igrač postiže svoj drugi gol u 63. minuti susreta, a domaćini uspijevaju smanjiti na 2:4 u 86. minuti golom Ibiševića i to je konačan rezultat.

Sutra se igraju preostale dvije utakmice, Schalke na svojem terenu ugošćuje Bayern, a Frankfurt Borussiju iz Monchengladbacha.

Bundesliga, deseto kolo:
Wolfsburg - HSV 1:0, Alemania - Stuttgart 2:4, Bayer - Mainz 1:1, Borussia (D) - Arminia 1:1, Werder - Energie 1:1, Hertha - Nürnberg 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!