Nogomet

Pun plijen Nancyja i Lensa

Maja Giljanović • nedjelja, 05.11.2006.

Nancy je najugodnije iznenađenje francuskog prvenstva ove sezone. U 12. kolu ubilježili su šestu pobjedu te tako ostali u samom vrhu ljestvice. Na svom terenu bili su bolji od predstavnika u ovosezonskoj Ligi prvaka, Bordeauxa, s 2:1 pogocima Puygreniera i Zerke...

Ekipa trenera Pabla Corree je nakon slavlja u četvrtak protiv Wisle (2:1) samouvjereno od samog starta utakmice preuzela konce igre i povela već u 15. minuti Puygrenierovim golom nakon obranjenog pokušaja glavom Berenguera. Gosti su u 32. izjednačili preko Darchevillea, a u nastavku Nancy uglavnom prijeti iz slobodnih udaraca, prvenstveno Berenguera i Chretiena koje, međutim, Rame brani. Ključni trenutak se, pak, desio u 55. minuti kada Zerka realizira kazneni udarac dosuđen nakon prekršaja na Diaom. Ishod se više nije mijenjao, novi poraz za Bordeaux znači čak četvrti neuspjeh u utakmicama koje su uslijedile nakon nastupa u Ligi prvaka (Liverpool 0:3) dok domaćin s nova tri boda skače na drugu poziciju s devet bodova zaostatka za Lyonom.

U posljednjem susretu dvanaestog kola Paris-SG je ugostio Lens i po starom dobrom običaju upisao i novi poraz. Naime, gostujuća je ekipa na gostovanjima sa Parka prinčeva posljednje četiri godine odnosila sva tri boda, a Parižani su posljednji put slavili još u siječnju 2001. Večeras su, unatoč vodstvu iz 27. minute golom Armanda, nastavili još jednu negativnu tradiciju: u eri trenera Lacombea PSG još uvijek nije upisao dvije uzastopne pobjede. U prvom se poluvremenu čak i nije toliko osjećao izostanak Paulete, kažnjenog s dvije utakmice zbog prošlotjednog vrijeđanja pomoćne sutkinje na utakmici s Rennesom, ali u nastavku je Lens preokrenuo susret u svoju korist golovima Cousina neobranjivo u 50. te također u 68. minuti, a za konačnih 1:3 Landreaua svladava Thomert u 81. PSG- ova "crna mačka" je tako nakon slavlja u Ligi UEFA protiv Osasune (3:1) ubilježila novi uspjeh te skok na četvrtu poziciju dok domaćini i dalje tavore u sredini ljestvice.

Vezane vijesti

Francusko prvenstvo, 12. kolo:
Nancy - Bordeaux 2:1, PSG - Lens 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!