Nogomet

Pršo pogodio, Rangersi slavili

Marin Vuković • subota, 09.12.2006.

Dado Pršo postigao je svoj četvrti ovosezonski pogodak kojim je otvorio put do pobjede Rangersa nad Hibernianom. Gosti su općenito imali loš dan u škotskom Premiershipu, do boda je uspio doći tek St. Mirren...

Kad igra Dado Pršo igraju i Glasgow Rangersi, nije ni čudo da je naš nekadašnji reprezentativac apsolutni ljubimac Ibroxa. Danas je postigao prvi pogodak u pobjedi od 3:0 protiv Hiberniana, izravnog rivala u borbi za drugo mjesto. Veliki posao odradio je Nacho Novo kada je u 16. minuti prošao nekoliko igrača i servirao loptu za Pršu koji s desetak metara trese mrežu Hibsa.

Do kraja prvog dijela domaći su u potpunosti riješili susret. Libor Sionko je povećao prednost u 30. minuti, a pet minuta kasnije Barry Ferguson je iskoristio ubacivanje Adama i glavom postavio konačnih 3:0. Gosti su susret završili s deset igrača nakon što je u drugom poluvremenu isključen Ivan Sproule.

Vezane vijesti

Aberdeen ne posustaje i prati Glasgow Rangerse u korak, unatoč ne tako blistavoj predstavi protiv Falkirka. Riješili su utakmicu u prvih 45 minuta pogocima Mackieja i Clarka, a zatim drugo poluvrijeme izgradili bunker pred svojim vratima i čekali posljednji zvižduk. Falkirk je uspio tek smanjiti prednost domaćina u 69. minuti golom Alana Gowa.

Visoku pobjedu zabilježio je četvrtoplasirani Hearts koji je s četiri pogotka u mreži ispratio trenutno najgoru obranu Premiershipa, onu Motherwellovu. Dundee United je s 3:1 svladao Inverness CT iako su gosti poveli golom Wilsona. Preokret domaćina započeo je Noel Hunt dvama pogocima, a zaključio ga Robertson. Jedini bod s gostovanja odnosi St. Mirren koji je odigrao 1:1 s Kilmarnockom.

Škotski Premiership, 18. kolo, 09.12.2006:
Glasgow Rangers - Hibernian 3:0, Aberdeen - Falkirk 2:1, Hearts - Motherwell 4:1, Dundee United - Inverness CT 3:1, Kilmarnock - St. Mirren 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!