Rukomet

Neuvjerljivi Ademar Leon

Ivan Ambroš • nedjelja, 01.04.2007.

U 22. kolu španjolskog prvenstva Ademar Leon nije briljirao na gostovanju kod najslabije ekipe Asobal lige. Iako je ubilježio dva nova boda, protiv puno slabijeg protivnika ponovo nije prikazana igra dostojna četvrte ekipe španjolskog prvenstva. Pobjedom nad Torreviejom Ciudad Real je privremeno zasjeo na čelo ljestvice zbog odgođenog susreta Portlanda i Almerie koji se igra u utorak...

Posljednjeplasirana Bidasoa Irun je dočekala Ademar Leon koji je slavio 24:29 (10:14). Rasploženi Martin Stranovsky je zabio sedam golova iz osam pokušaja. Također su se istakli Balasz Laluska s pet i Denis Krivochlykov s četiri gola. Naš Mirko Alilović je skupio tri obrane ali s izvrsnom statistikom od 43% obranjenih udaraca. S nova dva boda Ademar Leon optimistično dočekuje CO Zagreb. Španjolski mediji ističu lošu igru Zagreba u gostima i dobru igru Ademara kod kuće. Međutim, nitko ne spominje da španjolska ekipa u posljednje vrijeme teško pobjeđuje slabašne protivnike sa začelja španjolskog prvenstva, koji su daleko ispod Zagrebovog ranga.

Valladolid je svladao Alteu 29:26 (13:12). Najbolji strijelci susreta bili su gostujući Ivan Nikčević i Rune Ohm svaki sa po osam golova.

Barcelona je unatoč lošoj igri slavila na gostovanju kod Teke Cantabrie 30:32 (13:16). Najbolji strijelac susreta bio je tridesetsedmogodišnji Dragan Škrbić sa sedam golova koji je najavio oproštaj od rukometa nakon ove sezone.

Algeciras je dočekao Antequeru i ostao bez bodova. Susret je završio rezultatom 24:27 (10:12), a domaćima nije pomoglo ni devet golova Da Cruza. Naš Matija Bilušić zabilježio je još jedan solidan natup, skupio je tri obrane sa statistikom od 33% obrana.

Torrevieja nije uspjela iznenaditi Ciudad Real koji je pobjedom od 25:32 (13:17) privremeno preuzeo prvo mjesto u španjolskom prvenstvu. Po sedam golova su zabili Draško Mrvaljević, Siergei Rutenka i Olafur Stefansson. Od naših Ivan Vukas zabio je jedan, Tonči Valčić tri, a Petar Metličić dva gola.

Fraikin Granollers je nakon lošeg prvog poluvremena ipak uspio doći do minimalne pobjede 23:22 (9:15) protiv Darien Logrona. Najbolji strijelac je bio domaći igrač Andreu Juan sa šest golova, dok su najbolji pojedinci susreta bili vratari: Alamo Vicente s petnaest i Gurutz Aguinagalde sa četrnaest obrana.

U izjednačenom susretu Aragon je ipak na kraju bio bolji od Arratea 32:30 (16:16). Dvanaest golova je zabio Davor Čutura koji nastavlja igrati u izvrsnoj formi.

Asobal liga, 22. kolo:
Bidasoa Irun - Ademar Leon 24:29
Valladolid - Altea 29:26
Barcelona - Teka Cantabria 30:32
Algeciras - Antequera 24:27
Torrevieja - Ciudad Real 25:32
Fraikin Granollers - Darien Logrono 23:22
Aragon - Arrate 32:30
Portland - Almeria igra se 3. travnja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!