Zimski sportovi

Slovačka strahovlada, muke Kanađana

Branimir Korać, Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 30.04.2007.

Hokejaši Slovačke nastavili su s demoliranjem protivnika na Svjetskom prvenstvu u hokeju što se ovih dana održava u Moskvi. Danas su stradali Nijemci, dok je u skupini A Švicarska s tijesnih 2:1 bila bolja od Italije. U preostala dva današnja susreta Šveđani su s lakoćom izborili pobjedu protiv Latvije dok se Kanada ponovno mučila, ovaj put s Njemačkom...

Skupina A

Nakon nadmudrivanja i velike borbe protiv Latvije koju su na kraju "isprašili" s 2:1, najbolji švicarski hokejaši morali su i danas oznojiti dresove ne bi li porazili Italiju koja se sasvim pristojno držala kroz cijelu utakmicu. Prvi gol stigao je u 16. minuti prve trećine kada Goran Bezina za vrijeme powerplaya pogađa za 1:0 nakon akcije Lemma i Di Pietra. Tvrda utakmica "patila" je do pete minute posljednje trećine kada Ansoldi na asistenciju Ramosera dovodi Talijane do izjednačenja i vraća sve na početak. Slijedi prava opsada Hellovog gola koja je ipak rezultirala pogotkom u 52. minuti kada Ruthemann s igračem više pogađa za konačnih i teško izborenih 2:1 za Švicarsku.

Šveđani nisu poveli one najbolje, ali unatoč tome bez problema dobivaju mečeve. Danas je pala Latvija s visokih 8:2. Nije prošlo niti 30 sekundi, a Šveđani su bili u prednosti. Prvi udarac prema golu Masalskisa uputio je Backstrom, a pak je završio iza njegovih leđa. Do kraja prve trećine Šveđani su se smilovali Latvijcima i nisu im više "punili" mrežu, no u drugoj su još tri puta pogađali. Ackerman, Wallin i Bremberg bili su strijelci za visokih 4:0. Na startu posljednje trećine Latvija Daugavinsa i Sirokovsa u svega dvije minute smanjuje na 4:2, no to je samo "razljutilo" Šveđane. Johansson, Hornqvist, Warg i Tarnstrom završavaju priču i donose Šveđanima visoku pobjedu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Skupina C

Slovačka se lako poigrala s reprezentacijom Njemačke i tako upisala svoju drugu pobjedu u isto toliko nastupa na Prvenstvu. Slovaci su prikazali bolju igru i zasluženo slavili protiv Nijemaca koji su u prvom kolu pošteno namučili Kanađane, no danas nisu bili ništa više od "topovskog mesa". Peter Podhradsky zabio je za vrijeme power playa u osmoj minuti prve trećine vodeći pogodak i nagovijestio kojim će smjerom ići utakmica. Isti igrač pogodio je i u drugih 20 minuta za 2:0, da bi se potom u 48. minuti Nijemci vratili u utakmicu golom Ullmanna.

No, njihova nadanja bila su kratkog vijeka, pošto Slovaci ekspresno uzvraćaju preko Kapusa, da bi potom Gaborik i Somik dovršili posao i postavili oku ugodnih 5:1. u posljednjem kolu Slovaci i Šveđani međusobno će odlučivati o prvom mjestu u skupini.

Kanađani po običaju na startu turnira imaju problema s prilagodbom na europski led i način igre. Vidjelo se to i u drugom dvoboju protiv Norvežana koje su svladali uz dosta muke 4:2. Norvežani su poveli u desetoj minuti preko Spetsa, ali Kanađani u narednih pet minuta uzvraćaju i golovima Nasha i Chimere ipak odlaze na odmor s prednosti 2:1. U drugih 20 minuta mučenje se nastavlja. Norvežani igraju odlično i u 33. minuti preko Andersena poravnavaju na 2:2. Tek u posljednjih 20 minuta trenuci inspiracije Doana i Williamsa donose Kanađanima teško izborenu pobjedu 4:2.

SP u hokeju, skupina A, 2.kolo, 30.4.:
Švicarska - Italija 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Latvija - Švedska 2:8 (0:1, 0:3, 2:4)

SP u hokeju, skupina C, 2.kolo, 30.4.:
Slovačka - Njemačka 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Kanada - Norveška 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Skupina A
Švedska 2 2 0 0 15:3 6
Švicarska 2 2 0 0 6:2 6
Latvija 2 0 0 2 3:10 0
Italija 2 0 0 2 2:9 0

Skupina C
Slovačka 2 2 0 0 8:1 6
Kanada 2 2 0 0 7:4 6
Norveška 2 0 0 2 2:7 0
Njemačka 2 0 0 2 3:8 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!