Nogomet

Schalke uhvatio Werdera, Bayernu gostujući bodovi

Branimir Korać • subota, 11.11.2006.

Schalke je u 12. kolu njemačke Bundeslige iskoristio kiks Werdera te pobjedom nad Mainzom uhvatio dosadašnjeg lidera na ljestvici. Münchenski Bayern u gostima je svladao Bayer te se iskupio za poraz od Hannovera u srijedu...

HSV se i dalje muči. Najveće razočaranje dosadašnjeg dijela sezone u njemačkom prvenstvu ponovno ostaje bez pobjede. Na svom travnjaku momčad iz Hamburga ugostila je Borussiju Mönchengladbach i odigrala tek 1:1. Tobias Levels u 65. minuti doveo je HSV u vodstvo autogolom, a u završnici susreta Oliver Neuville u 84. minuti poravnava i gosti nose bod.

Očekivanu pobjedu ubilježio je Schalke koji je na svom stadionu svladao Mainz s visokih 4:0. Ovom pobjedom Schalke se bodovno poravnao s vodećim Werderom i drži drugo mjesto. Već u prvih 45 minuta domaćin je riješio susret povevši 3:0 s dva gola Kuranyija te jednim Halila Altintopa. U drugom dijelu Altintop je još jednom pogodio mrežu gostiju za konačnih 4:0.

Nakon niza slabijih rezultata i nastuipa, Bayern je otputovao na neugodno gostovanje u Leverkusen. No Bavarci su ipak uspjeli svladati Bayer s 3:2 te tako zadržali priključak za vrhom ljestvice. U 33. minuti Salihamidžić je otvorio golijadu, a domaćin preko Kießlinga i Athirsona radi preokret. Brazilac je pogodak postigao u 80. minuti i činilo se kako će Bayern ubilježiti novi poraz, no u završnici Demichelis (83.) i Pizarro (86.) vraćaju Bayern i donose mu tri boda. Marko Babić odradio je svih 90 minuta za domaćina.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Bochum je došao do vrijednog boda na gostovanju u Berlinu kod Herthe, a može žaliti i za sva tri. Hertha je povela već u desetoj minuti golom Pantelića nakon čega gosti postižu tri pogotka u nizu i to dva Misimović i jedan Gekas. No u drugom poluvremenu Hertha se vraća i golovima Van Burika i Neuendorfa uzima barem bod. Bochum je susret završio s desetoricom obzirom da je u 88. minuti isključen Pallas.

Arminia nastavlja s odličnim igrama. U ovom kolu gostovala je u Eintrachtu i došla do velike pobjede 3:0. Artur Wichniarek, Sibusiso Zuma i Marcel Ndjeng bili su strijelci za goste.

Wolfsburg i Energie podijelili su bodove igravši 0:0, a za goste odlično je posao na vratima odradio Tomislav Piplica.

Bundesliga, 12. kolo
HSV - Borussia (M) 1:1, Schalke - Mainz 4:0, Bayer - Bayern 2:3, Wolfsburg - Energie 0:0, Hertha - Bochum 3:3, Eintracht - Arminia 0:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!