Nogomet

Kolo remija

Maja Giljanović • subota, 11.11.2006.

U susretu 13. kola francuskog prvenstva Bordeaux i Auxerre odigrali su bez pogodaka. Ovaj rezultat ne pogoduje niti jednima obzirom da nisu napravili poseban pomak na ljestvici. Saint Etienne je u posljednjim trenucima susreta izvukao bod u Nantesu dok je Toulouse ubilježio novu pobjedu svladavši Sedan...

U popodnevnom terminu svoj su susret odigrale dvije momčadi iz sredine ljestvice, Bordeaux i Auxerre, u kojem je domaća momčad ubilježila prvi remi sezone. Momčad trenera Ricarda Gomeza bila je opasnija tijekom cijelog susreta, međutim, izgledne prigode nisu realizirali redom Faubert u 20., Perea u 47. te Mavuba u 53. minuti, a u 76. već svladanog vratara Coola spašava greda pa na koncu Auxerre, unatoč snažnom završnom pritisku domaćina, uspijeva otkinuti bod sa Chabon-Delmasa.

PSG je kod Le Mansa tražio svoju drugu ovosezonsku gostujuću pobjedu u želji da se iskupi za prošlotjedni domaći poraz od Lensa, ali domaćin je ove sezone još neporažen na svom Leon-Bolleeu. Gosti su poveli u 10. kada je Rozenhal izborio prekršaj u šesnaestercu Louviona, a jedanaesterac je realizirao Kalou. Crveno-žuti su izjednačili u 37. minuti nakon sjajno odigrane akcije koju je golom okrunio Lucau. Do kraja vrijedi još izdvojiti prigode Dianea u 74. te Rothena u 80., ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Momčad Guya Lacombea nikako da pronađe pravu formu što i ne iznenađuje imajući u vidu činjenicu da ni u jednoj utakmici Parižani nisu istrčali u identičnom sastavu što onemogućava tečnost igre te automatizam akcija, a kao da to nije dovoljno još su uvijek bez svog najboljeg igrača Paulete koji odrađuje kaznu zbog vrijeđanja sutkinje.

Vezane vijesti

Niskoplasirana Nice te zahuktali Sochaux odigrali su utakmicu bez golova u kojoj je gostujuća momčad dominirala u posjedu lopte, ali unatoč sjajnoj seriji rezultata (neporaženi su još od rujna i Lyona) nisu uspjeli zabiti. Najbliži su bili u 6. minuti, ali Pitau ne savladava Llorisa. Slijedile su uglavnom poluprigode te opasni slobodni udarci: Ederson s jedne te N´Daw i Birsa s druge strane. Nice tako malim, ali sigurnim koracima (treća utakmica bez poraza) izbjegava zonu ispadanja.

Momčad Lensa večerašnju utakmicu neće pamtiti po dobru. Naime, ne samo da nisu ubilježili pobjedu već su ostali i bez dvojice vrlo važnih igrača: Keite i Arune. Gosti iz Rennesa su dosad na pet gostovanja ubilježili tek jedan bod, ali pobjeda protiv Lyona (iako skupo plaćena ozljedama Mensaha i Monterrubija) ih je, čini se, ohrabrila. U utakmici bez većih prigoda, vrijedi istaknuti tek 50. minutu i udarac Didota, ali domaći vratar Itandje čuva nulu.

Nantes i St Etienne, pak, odigrali su na La Beaujoireu sjajan susret. U dinamičnoj igri prigode su se redale na obje strane, a domaća je ekipa povela u 39. minuti spektakularnim volejem i prvim prvoligaškim pogotkom Cubiliera. Na samom izmaku prvog dijela zeleni izjednačavaju udarcem glavom Feindouna. U nastavku, u 48. Feindouno umalo potpuno preokreće rezultat, u 65. i 75. prijeti Piquionne, ali u 86. čini se da kanarinci rješavaju susret u svoju korist kada Boukhari sjajnim udarcem dovodi domaćina u vodstvo. Zasluženi bod gostima, ipak, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade donosi Hognon.

Sjajan niz rezultata Nancyja zaustavila je momčad Lorienta koja je nakon prošlotjedne iznenađujuće pobjede kod Marseillea ponovno zaustavila drugoplasiranu ekipu prvenstva. U izjednačenoj igri bez izrazitijih prigoda domaćin je poveo u 65.minuti kada Le Pen neobranjivim udarcem svladava Bracigliana, a konačnih 2:0 postavlja u 88. Namouchi.

Ljubičasti iz Toulousa su se konačno osladili pobjedom. Žrtva je sa (nezasluženo visoko izraženih) 3:1 momčad koja je u šest odigranih gostujućih utakmica osvojila tek jedan bod, Sedan. U 28. Fofana spretno onemogućuje Pujola da iz brzo i lijepo odigranog kontranapada dovede veprove u vodstvo. U 42. gosti ponovno prijete, ali ne koriste prigodu što domaćin kažnjava te u prvoj minuti sudačke nadoknade Fabinho svladava Regnaulta. U 50. Elmander povisuje rezultat, a sve dvojbe oko pobjednika mogao je već u slijedećem napadu otkloniti Battles. Ovako u 64. minuti Jau vraća nadu Sedanu koju, međutim, svojim drugim golom u 71. uklanja Elmander.

U preostala dva susreta sutra se sastaju Troyes i Monaco te Lille i Marseille.

Francusko prvenstvo, 13. kolo:
Bordeaux - Auxerre 0:0, Le Mans - Paris SG 1:1, Lens - Rennes 0:0, Lorient - Nancy 2:0, Nantes - Saint-Etienne 2:2, Nice - Sochaux 0:0, Toulouse - Sedan 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!