Nogomet

Lako je kad se zoveš Real

Branimir Korać • utorak, 21.11.2006.

Madridski Real postavio je novi rekord u poslovanju kluba, prodao je televizijska prava produkcijskoj kući Grupo Mediapro za nevjerojatnih 1.1 milijardu eura...

Dok se naši klubovi mogu nadati da će za televizijska prava dobiti možda par desetaka tisuća eura, madridski Real ima slatke brige. Na velikom natječaju za osiguranje prava prijenosa njihovih utakmica, "pobijedio" je Grupo Mediapro, jedna od najvećih produkcijskih kuća u svijetu, te će Real zaraditi 1.1 milijardu eura.

Grupo Mediapro s Realom je potpisao ugovor do 2013. godine te će upravo preko njih ići prijenosi svih utakmica madridskog kluba. No to nije sve. Obzirom da su u lipnju potpisali sličan ugovor i s Barcelonom, vrijedan oko milijardu eura, Grupo Mediapro polako preuzima monopol nad španjolskim nogometnim medijskim prostorom.

Istraživanje tržišta pokazalo je kako je čak 95 posto Španjolaca zainteresirano isključivo za utakmice Reala i Barcelone što daje za pravo Mediapro grupaciji da formira uvjete na tržištu. Neovisni analitičari predviđaju kako će ova produkcijska kuća na utakmicama Reala i Barcelone ostvariti dobit od oko 1.6 milijardi eura kroz razdoblje od sedam godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!