Tenis

Ančići za Hopman Cup

Maja Giljanović • četvrtak, 23.11.2006.

Brat i sestra Mario i Sanja Ančić predstavljat će Hrvatsku na 19. izdanju Hopman Cupa. Jedino međunarodno mješovito tenisko natjecanje održat će se 30.12.2006. - 6.1.2007. u Perthu...

Uoči starta nove sezone i prvog majora Australian Opena, Splićani u borbu za Hopmanov trofej kreću iz skupine B u kojoj su smješteni sa Španjolcima (Anabel Medina Garrigues i Tommy Robredo), Česima (Lucie Safarova i Tomaš Berdych) te pobjednicima azijskog izdanja Hopmanova kupa (Indija, Japan, Kina, Kineski Tajpej, Filipini ili Tajland).

U skupini A, pak, natjecat će se SAD (Venus Williams i Taylor Dent), Rusija (Nadja Petrova i Dmitrij Tursunov), Australija (Alicia Molik i Mark Philippoussis), te umjesto Južne Koreje koja je otkazala nastup zbog ozljede Choa, reprezentacija Njemačke (Martina Müller i Nicolas Kiefer).

Branitelji naslova su, inače, Amerikanci, koji su u sastavu Lisa Raymond/Taylor Dent svladali reprezentaciju Nizozemske.

Vrijedi podsjetiti i da je Hrvatsku na listu dosadašnjih pobjednika 1996. godine stavio dvojac Goran Ivanišević i Iva Majoli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!