Tenis

Uspješan start

Ivor Krapac • utorak, 05.12.2006.

Goran Ivanišević napravio je golem korak prema plasmanu u četvrtfinale završnice sezone Senior Toura u londonskom Royal Albert Hallu. Goran je u prvom meču cijelog turnira otvorio skupinu B sa 6:1 i 6:4 protiv Nijemca Carla-Uwea Steeba...

Najveći hrvatski tenisač svih vremena je ovom pobjedom obavio više od pola posla na putu prema željenom plasmanu u četvrtfinale, koje je na rasporedu u petak. Među posljednjom osmoricom naći će se prva dva u svakoj grupi, a za prolaz s prvog mjesta skupine Goranu je potrebna pobjeda u drugom i posljednjem nastupu u prvom krugu, u četvrtak protiv Nizozemca Paula Haarhuisa, koji brani naslov.

"Ovo je prekrasno mjesto za igrati tenis", komentirao je Ivanišević u susretu s novinarima nakon pobjede nad Steebom: "Nikad nisam igrao u nekoj ljepšoj dvorani, a za prvi meč turnira u jedan popodne u utorak, i publika je bila nevjerojatna."

Goran je bacio i pogled unaprijed prema četvrtku i susretu s Haarhuisom: "Protiv njega je uvijek teško, no dobio sam zadnja dva puta kad smo igrali. Oba puta, u Eindhovenu i Frankfurtu, bio je to tijesan meč, no na ovom terenu imam dobre šanse."

Startne pobjede u utorak su ubilježili i Jeremy Bates, Sergi Bruguera i Cedric Pioline. Bates, koji je u turnir ušao s pozivnicom, započeo je svoj nastup u skupini A sa 6:3, 4:6 i 10:5 protiv Pata Casha, uz odluku u produženom tie-breaku koji se na Senior Touru igra umjesto trećeg seta.

Bruguera je došao do prvog uspjeha u skupini C sa 6:2 i 6:3 protiv Henrija Lecontea, dok je Pioline u skupini D sa 6:4 i 7:6(7) nadjačao Andersa Jarryda.

BlackRock Masters, London, 5.12.2006., skupina B: Ivanišević (Hrvatska) - Steeb (Njemačka) 6:1, 6:4.

Ostali rezultati: Bates (Velika Britanija) - Cash (Australija) 6:3, 4:6, 10:5, Bruguera (Španjolska) - Leconte (Francuska) 6:2, 6:3, Pioline (Francuska) - Jarryd (Švedska) 6:4, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!