Tenis

Goran u četvrtfinalu Mastersa

Ivor Krapac • srijeda, 06.12.2006.

Goran Ivanišević osigurao je nastup u četvrtfinalu završnice sezone Senior Toura. Goranu je plasman u četvrtfinale Mastersa u londonskom Royal Albert Hallu potvrdio današnji drugi poraz Nijemca Carla-Uwea Steeba u skupini B...

Nakon što je jučer izgubio od Ivaniševića, Steeb je u današnjem drugom nastupu na turniru pao s 3:6, 6:2 i 10:2 u korist branitelja naslova, Nizozemca Paula Haarhuisa. Presudio je produženi tie-break, a Nijemac je porazom ispao iz konkurencije za četvrtfinale.

Goran i Haarhuis su već sigurni za prolaz dalje, tako da će sutrašnji međusobni susret odlučivati jedino o pobjedniku skupine B.

Sergi Bruguera proslavio je drugu pobjedu i prolaz u četvrtfinale iz skupine C. Španjolac je u svojem drugom nastupu sa 6:3, 3:6 i 10:5 slomio Austrijanca Thomasa Mustera, koji će plasman među posljednjih osam tražiti u sutrašnjem "popravnom" protiv Henrija Lecontea.

Sigurni sudionici četvrtfinala od danas su i John McEnroe i Cedric Pioline, koji će zauzeti prva dva mjesta u skupini D. Sve je riješeno s McEnroeovih 7:6(9), 4:6 i 10:7 protiv Andersa Jarryda, uz Šveđaninov drugi poraz i oproštaj od nada u nastavak turnira.

Marcelo Rios ubilježio je pobjedu u prvom nastupu u skupini A. Čileanac je s glatkih 6:2 i 6:1 nadjačao domaćeg wild-carda Jeremyja Batesa, a za siguran prolaz treba mu pobjeda i u sutrašnjem dvoboju s Patom Cashom. Ukoliko dobije Australca, Rios će pomoći i Batesu, koji bi takvim ishodom također osigurao plasman u četvrtfinale.

BlackRock Masters London, 6.12.2006., skupina B: Haarhuis (Nizozemska) - Steeb (Njemačka) 3:6, 6:2, 10:2.

Ostali rezultati: Rios (Čile) - Bates (Velika Britanija) 6:2, 6:1, Bruguera (Španjolska) - Muster (Austrija) 6:3, 3:6, 10:5, McEnroe (SAD) - Jarryd (Švedska) 7:6(9), 4:6, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!