Tenis

Davenport najavila povlačenje

Ivor Krapac • četvrtak, 14.12.2006.

Lindsay Davenport najavila je završetak karijere i povlačenje s teniskih terena zbog trudnoće i očekivanja prvog djeteta, kojeg bi trebala roditi na proljeće. Nekadašnja vodeća svjetska tenisačica, danas 25. na WTA ljestvici, još nije obznanila konačnu odluku, no otkrila je da se više ne vidi u profesionalnom tenisu...

"Mrzim riječ 'mirovina', no protekla sezona bila je tjelesno toliko opterećena problemima i teška za mene da jednostavno ne mogu zamisliti da ću ponovno igrati", rekla je trenutno vodeća američka tenisačica u razgovoru za ESPN: "Ne bih još mogla reći da osjećam neku tugu zbog toga što ću biti izvan tenisa, moj život bit će vezan uz supruga i buduće dijete."

Ukoliko je ovo definitivan kraj, a čini se da jest, 30-godišnja Davenport zaključit će karijeru s 51 naslovom na WTA turnirima, od kojih nijedan nije stigao u protekloj sezoni u kojoj je dugo pauzirala zbog problema s leđima. Među osvojenim naslovima izdvajaju se tri na Grand Slam turnirima, 1998. na US Openu, '99. u Wimbledonu i 2000. na Australian Openu, te olimpijsko zlato s OI 1996. u Atlanti.

Osim u singlu, vrijedi dodati i da je Davenport bila na prvom mjestu na svijetu i u parovima. U toj konkurenciji osvojila je podjednako impresivnih 36 naslova, uključujući i Roland Garros 1996., US Open '97. i Wimbledon '99. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!