Nogomet

Rakitić strijelac, Petrić asistent

Bernard Jurišić • utorak, 05.12.2006.

Hrvatski tandem u švicarskom Baselu još je jednom najzaslužniji za nove bodove svoje momčadi. Ivan Rakitić postigao je pogodak, a Mladen Petrić asisitencijom zaokružio uvjerljivih 3:0 protiv Luzerna...

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Jurič

U pretposljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, Basel je s 3:0 pobijedio Luzern i učvrstio se na petom mjestu ljestvice. Obojica Hrvata u momčadi Basela odigrala su svih 90 minuta i odveli su svoju momčad do nove pobjede.

Ivan Rakitić bio je strijelac za 2:0 u 55. minuti, a 16 minuta kasnije Mladen Petrić asistirao je Australcu Chipperfieldu za konačnih 3:0.

Prošlogodišnji prvak Zürich pobjedom na gostovanju u Thunu (0:2) osigurao je naslov "jesenskog prvaka". Najtrofejniji švicarski klub Grasshopper i dalje ne pronalazi prafu formu. Domaći poraz od Young Boysa (dva pogotka bivšeg reprezentativca Hakana Yakina) smanjila je udaljenost u odnosu na Basel na samo tri boda.

Schaffhausen je bio blizu iznenađenja kod Siona, vodeći s 0:2 nakon prvog dijela. No, drugoplasirana momčad prvenstva u drugom je poluvremenu dostigla prednost gostiju i sačuvala barem bod.

Rezultati 17. kola: St Gallen - Aarau 1:0, Thun - Zürich 0:2, Grasshopper - Young Boys 1:2, Sion - Schaffhausen 2:2, Basel - Luzern 3:0.

Na ljestvici vodi Zürich s 37 bodova, slijede Sion i St Gallen (32), Grasshopper (30), Basel i Young Boys (27), Luzern (16), Schaffhausen i Thun (14), a "fenjer" drži Aarau s 10 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!