Nogomet

Zagonetna smrt makedonskog Brazilca

Safet Ademi • utorak, 19.12.2006.

Bivši nogometaš makedonskih klubova Vardara, Rabotničkog i Pobede, Brazilac Rogerio da Silva Oliveira, preminuo je u utorak u ranim jutarnjim satima, u Toksikološkoj bolnici u Skopju. Liječnici su na konferenciji za novinare izjavili su da su mogli samo konstatirati smrt nesretnog nogometaša...

"15 minuta smo pokušavali reanimirati Oliveiru, no to nije davalo rezultata, nismo ga uspjeli vratiti uživot, mogli sam samo mogli konstatirati smrt. Nakon toga pozvali smo policiju i istražnog suca i poduzeli ostale mjere u skladu s procedurom. Oliveirino tijelo predano je organima sudske medicine, koji će izvršiti obdukciju, nakon čega će se znati uzrok smrti", rekao je direktor toksikološke klinike Niko Bečirovski.

Bečirovski je dodao da su Oliveiru u bonicu dovezli prijatelji, rekli dežurnom liječniku da su nogometaša našli u zahodu. Neslužbeni izvori govore da je Brazilac preminuo od srca ili zbog moždanog udara, no konačni odgovor dat će obdukcija koja će biti okončana u srijedu.

30-godišnji Oliveira karijeru je započeo u Sao Paolu, a prije dolaska u Makedoniju igrao je za belgijski Antwerpen i turski Trabzonspor. U Makedoniji je igrao za Pobedu iz Prilepa, skopski Vardar, Rabotnički, a zadnja registracija mu je bila Shkendija '79, gdje zbog ozljede nije odigrao niti jednu utakmicu.

U sezoni 1998/99 u dresu Pobede postigao je 22 gola i bio najbolji strijelac makedonske lige, a bio je proglašen i najboljim stranim nogometašem u toj zemlji. Uslijedilo je dobivanje makedonske putovnice i nekoliko poziva u reprezentaciju, no makedonski reprezentativni dres ipak nije nikad obukao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!