Ostali sportovi

Birajte sportaša godine

Bernard Jurišić • srijeda, 27.12.2006.

Štovano čitateljstvo, opet je došao red na vas. Nakon što su izbore najboljih proveli razni mediji, stručnjaci, treneri, sportaši, vrijeme je da svoj glas date i vi. Četvrtu godinu zaredom, vaši glasovi odredit će najboljeg hrvatskog sportaša, sportašicu, ekipu i trenera. Pa krenimo...

U prvom odabiru, imate prigodu birati između četiri proslavljena hrvatska sportska velikana, koji su u 2006. imali "žetvu medalja". S obzirom na žestoku konkurenciju, nacedena četvorica već se sad mogu smatrati pobjednicima.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

DUJE DRAGANJA (plivanje): Na početku 2006. Draganja je trebao konkurirati za najboljeg sportaša Katara, a ne Hrvatske. No, predomislio se i ostao u Hrvatskoj, pa iako je izgubio puno simpatija među hrvatskim navijačima, rezultatima je zaslužio nominaciju među četiri najbolja. Donio je zlato sa SP u Šangaju i broncu sa EP na 50 slobodno te europsko srebro na 50 leptir.

Slika 1 od 1.
Foto: TK Metalac

MIRKO FILIPOVIĆ (ultimate fight): Iako njegov sport nije olimpijski, Mirko je jedan od najomiljenijih hrvatskih sportaša. Ove godine protutnjao je Grand-Prix turnirom, najvrjednijim natjecanjem ovog tipa na svijetu, pobijedivši Silvu i Barnetta pred milijunskim auditorijem u Japanu. "Cro Cop" će 2006. zauvijek pamtiti jer je konačno trofejem potvrdio svoju veliku borilačku vrijednost.

Slika 3 od 3.

IVICA KOSTELIĆ (skijanje): Kad je ležao na bolničkom krevetu, s nogama prošaranim vijcima, a skijanje bilo misaona imenica, najavio je kako će se vratiti i osvojiti olimpijsku medalju. Mnogi su klimali glavom i šaputali "proći će ga kad popuste lijekovi", no olimpijska medalja više nije san. Srebro iz Torina u kombinaciji zaista je zlatnog sjaja. Dodao je i 6. mjesto u slalomu, te jednu pobjedu u Svjetskom kupu ove sezone, nedavno u superkombinaciji u Austriji.

Slika 4 od 5.
Foto: Darko Kraljević

IVAN LJUBIČIĆ (tenis): "Ljubo" iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Došao je do 3. mjesta na ATP ljestvici, a sezonu završio na petoj poziciji. U vitrine je spremio tri turnira (Chennai, Zagreb, Beč), izgubio je finale Miamija, turnira iz Masters serije, te Bangkoka. Konačno je iskorak napravio i na Grand Slamu, ušavši u četvrtfinale Australian Opena i polufinale Roland Garrosa. Davis Cup reprezentacija dogurala je do četvrtfinala, a zbog ozljeda njegovih reprezentativnih kolega nije se moglo više.

Svoj glas možete dati u anketi u desnom stupcu naslovnice Sportneta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!