Rukomet

Zrnić spasio Gummersbach, kiks Lemga

Petar Plevnik • četvrtak, 28.12.2006.

Ubrzanim ritmom njemački su prvoligaši došli već do 17. kola. Sve vodeće momčadi upisale su rutinske pobjede, dok se za jedino iznenađenje kola pobrinuo Ballingen koji je na domaćem parketu svlado Lemgo...

Nakon što su u proteklom kolu na domaćem parketu poraženi od HSV-a, rukometaši Lemga doživjeli su još jedan poraz, koji ih je definitivno izbacio iz utrke za vodećim. Novak u ligi Ballingen slavio je sa iznenađujućih 30:22. Domaćine su do značajne pobjede u borbi za opstanak predvodili Trost i Bürkle sa po pet pogodaka, dok kod gostiju najbolji iskusni Schwarzer sa sedam pogodaka.

Za razliku od Lemga, Kiel je, nakon poraza od Magdebruga, upisao i drugu uzastopnu pobjedu. Nakon Flensburga u prošlom kolu, Zebre su uspješno odradile teško gostovanje u Nordhornu, slavivši sa laganih 37:29 i to ponajviše zahvaljujući sjajnim Kimu Anderssonu sa 12 i Karabatiću sa osam pogodaka. Kod domaćina sedam pogodaka Filipa, dok je Goran Šprem postigao četiri.

Magdeburg je na domaćem parketu upisao rutinsku pobjedu protiv Wetzlara. U pobjedi 38:27 prvo ime domaćina Tkaczyk sa 10 pogodaka, dok je četiri pogotka za goste postigao Krešo Ivanković.

Rutinsku pobjedu ostvario je i Flensburg na domaćem parketu protiv Großwallstadta. U pobjedi domaćina 30:26 najbolji Christiansen sa sedam pogodaka, dok je Blaženko Lacković postigao tri. Kod gostiju šest pogodaka Schmeißera.

Iznenađenja nije bilo ni u dvoboju HSV-a i Göppingena, koji su sa 35:29 u svoju korist riješili domaćini. Već standardno prvo ime u redovima HSV-a Yoon sa devet pogodaka, dok je kod desetkovanih gostiju najbolji bio Rajković, također sa devet pogodaka.

Gummersbach je umalo ostao bez unaprijed upisanih bodova na gostovanju u Düsseldorfu. Ipak, u neizvjesnoj završnici bolje se snalaze gosti i odnose pobjedu 28:27. Pononovno je najbolji strijelac Gummersbacha bio Vedran Zrnić sa šest pogodaka, uz realizaciju sedmeraca 1/3. Kod domaćina devet pogodaka Berblingera.

Lübbecke je uspio spojiti dvije pobjede i tako pobjeći iz zone najugrženijih. Pobjeda je ostvarena kod izravnog konkurenta za ostanak u ligi, Hildesheima. U pobjedi 33:29 prvo ime Iacob sa devet pogodaka za goste, dok kod domaćina sedam pogodaka Limberga.

Wilhemshaven je nastavio sa dobrim igrama na domaćem parketu i sa 32:28 zasluženo svladao Melsungen. Vrlo dobru partiju u redovima domaćina pružio je Kristijan Ljubanović, koji je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa pet pogodaka. Kod gostiju sedam pogodaka Kourtcheva.

Nakon nekoliko lošijih rezulata Kronau/Östringen je upisao pobjedu. Sastav Jurija Ševcova slavio je na gostovanju u Mindenu sa 22:19. Prvo ime u redovima gostiju Jurasik sa sedam pogodaka, dok kod domaćina po četiri pogotka Niemeyera, Simona i Čehajića.

Bundesliga, 17. kolo, rezultati:
SG Flensburg-Handewitt - TV Großwallstadt 30:26
Eintracht Hildesheim - TuS N-Lübbecke 29:33
Wilhelmshavener HV - MT Melsungen 32:28
HSG Düsseldorf - VfL Gummersbach 27:28
HBW Balingen-Weilstetten - TBV Lemgo 30:22
SC Magdeburg - HSG Wetzlar 37:28
HSV Hamburg - FA Göppingen 35:29
GWD Minden - SG Kronau/Östringen 19:22
HSG Nordhorn - THW Kiel 29:37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!