Ostali sportovi

Birajte sportašicu godine

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 01.01.2007.

Hrvatski sport u 2006. godini doživio je pravu žetvu medalja i rekorda u ženskoj konkurenciji. Tamara, Danijela, Janica i Blanka podarile su nam puno radosti, medalja i pobjeda, a na vama je da odabetere najbolju...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

TAMARA BOROŠ (stolni tenis): Tamara je već godinama u vrhu svih izbora i samo zbog te činjenice zaslužuje veliko prizanje. U 2006. potvrdila je da je najbolja europska stolnotenisačica, osvojivši prestižni turnir Top 12 najboljih igračica Europe.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

DANIJELA GRGIĆ (atletika): Nakon Blanke, hrvatska atletika dobila je još jedno potencijalno veliko ime. Danijela je "eksplodirala" u 2006., a najvrjednije dostignuće je titula svjetske juniorske prvakinje na 400 metara, gdje je srušila čak i seniorski hrvatski rekord. Sa samo 17 godina osvojila je odlično 9. mjesto na Europskom prvenstvu, a na Svjetskom dvoranskom prvenstvu bila je 13., uz novi srušeni rekord.

Slika 1 od 1.
Foto: arhiva CROSKI

JANICA KOSTELIĆ (skijanje): Janica je jednogodišnjom pauzom dala vremena sportskim novinarima da smisle neki novi epitet kojim je nisu počastili u 2006. godini. Svjetski kup osvojila je poigravajući se s konkurencijom, ostvarivši pobjede u svim disciplinama i na kraju osvojivši rekordan broj bodova. Na Olimpijskim igrama osvojila je zlato u kombinaciji, srebro u Super-G-u i 4. mjesto u slalomu, a da nije nastupala vidljivo bolesna, vjerojatno bi trijumfirala u svim disciplinama. 2006. joj je donijela i službenu potvrdu najbolje svjetske skijašice u povijesti, a 3. mjesto osvojeno na Sljemenu bez štapa u drugoj vožnji samo je jedno od čuda koje je "Snježna kraljica" podarila hrvatskom i svjetskom sportu.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

BLANKA VLAŠIĆ (atletika): Kad oborite praktično sve rekorde koje možete, pozicionirate se na svjetskoj sceni kao jedna od tri najbolje sportašice u svom sportu, a niste glavni favorit za naslov najbolje u svojoj zemlji, onda je jasno da se natječete protiv Janice Kostelić. Blanka je proživjela godinu iz snova. U dvorani je mela konkurenciju iz tjedna u tjedan, preskočila 205 centimetara, a nevjerojatnih 209 srušila petom. Na otvorenom je bila nešto manje raspoložena, iako je i tamo letvicu rekorda podignula na 203 preskočena centimetra. Na Svjetskom dvoranskom prvenstvu osvojila je srebrnu medalju, a na Europskom prvenstvu na otvorenom bila je četvrta.

Svoj glas možete dati u anketi u desnom stupcu naslovnice Sportneta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!