Nogomet

Skandal potresa Makedoniju, Katanec prijeti odlaskom

Safet Ademi • srijeda, 17.01.2007.

Neviđeni nogometni skandal potresa Makedoniju, koju bi FIFA mogla čak i suspendirati. Glavni tajnik tamošnjeg nogometnog saveza Lazar Mitrovski u utorak je bio uhićen, a u srijedu pušten na slobodu, dok izbornik Srećko Katanec prijeti ostavkom. Iz Skopja ekskluzivnu priču za Sportnet.hr poslao je naš suradnik Safet Ademi...

Situacija u makedonskom nogometu već je nekoliko dana kaotična, a skandali se nadovezuju jedan na drugog. Samo dan nakon što je objavljeno je da praktično svi makedonski prvoligaški klubovi rade protuzakonito, Lazar Mitrovski, glavni tajnik Nogometnog saveza Makedonije (FSM), u utorak je uhićen, pa u srijedu pušten bez dokaza od strane MUP-a. Mitrevski je u makedonskom tisku optužen da posjeduje falsificiranu diplomu sarajevskog fakulteta!

Slika 1 od 1.

U izjavi za Sportnet.hr, tajnik saveza Mitrovski, kaže da on nikad nije posjedovao takvu diplomu, koju je tisak naveo. "U natječaju Nogometnog saveza Makedonije konkurirao sam s diplomom elektrotehničkog fakulteta u Skopju. Sa falsificiranom diplomom nemam nikakve veze. Po napisima u Makedonskom sportu u utorak, službenici MUP-a pozvali su me na informativni razgovor, koji je trajao desettak minuta. Nakon toga su me pustili jer nisu imali dokaze za optužbe".

Situacija u makedonskom nogometu je vrlo komplicirana jer svaki dan u medijima izlazi po neka nova vijest o raznim skandalima, koji zasad nisu rasvjetljeni. Zasad su samo materijal za naslovne stranice makedonskog tiska.

Zbog novonastalih okolnosti izbornik Srećko Katanec u srijedu nije otputovao u Makedoniju, gdje je trebao dovršiti pripreme reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv Albanije, koja se igra 7. veljače u Skadru.

Kako Sportnet.hr, saznaje iz svojih izvora unutar FSM-a, još nije poslan dopis u Uefu i Fifu glede umiješanosti politike u ovom skandalu. Naš izvor kaže da čelnici FSM-a, još nemaju dokaze da su skandali politički "obojani". Naš je izvor dodao UEFA i FIFA nadgledaju situaciju u makedonskom nogometnom savezu i poduzet će odgovarajuće korake.

Jedno je izvjesno - ako ovi skandali uzimu još veći mah, makedonski savez, a time i reprezentacija, mogli biti i suspendirani. Podsjećamo, Makedonija igra u skupini s Hrvatskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!