Košarka

Larry je došao u grad

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 29.01.2007.

Nasmijanog lica, u odličnom raspoloženju, na splitske Gripe stigao je "kapitalac". Najzvučnije inozemno ime još od Michaela Raya Richardsona, portorikanski reprezentativac Ellias Larry Ayuso danas je predstavljen javnosti...

Iznimno dobro raspoloženi Portorikanac danas je i službeno postao novi igrač u dresu Splita CO. Za razliku od kolega koji su ove sezone predstavljani u "Žutom salonu", Ayuso izgleda potpuno drugačije. Samouvjeren, svjestan svojih mogućnosti, djelovao je zaista iskreno kad je rekao da je crni niz ove momčadi prošlost, a njega zanima samo budućnost.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Blicevi fotoaparata i "vibra" koja okružuje jedno veliko ime dokazivali su da je na Gripe konačno došao igrač, a ne raznorazni Šporari, Stinsoni, Skinnovi.

"Uzbuđen sam, ovo je velika prigoda da se na velika vrata vratim na europsku scenu. Znam da je momčad izgubila 15 posljednjih utakmica, no najvažnije je da pokušam pomoći ovoj mladoj momčadi da bude bolja i da preokrenemo ovaj niz", uz neizostavni osmijeh izrecitirao je 30-godišnji šuter.

Ponajbolji igrač Portorika na nedavnom Svjetskom prvenstvu europsko iskustvo stjecao je igrajući za talijanski Montegranano, grčki Ionikos, turski Bešiktaš, ruski Spartak Petrovgrad i litavski Žalgiris Kaunas, a dvaput je pokušavao i u NBA ligi.

"Trenirao sam sa San Antonio Spursima i Denver Nuggetsima, dao sam sve od sebe, no tamo je prevelika konkurencija i nisam uspio izboriti ugovor. Nisam zbog toga nesretan jer se i u Europi igra dobra košarka."

U Split je stigao u nedjelju, a danas će se priključiti momčadi, koja ne zna za pobjedu već četiri mjeseca. "Nisam ovdje došao zabijati 30 poena po utakmici, došao sam pomoći momčadi da igra bolje. Iskusan sam igrač i znam da im treba dobar vođa, a upravo to želim biti, zaraditi njihovo poštovanje. Imao sam još ponuda, no odlučio sam prihvatiti Splitovu, jer smatram da u ovoj mladoj momčadi i moje kvalitete mogu doći do punog izražaja."

Logično pitanje kad su Splitovi stranci u pitanju je koliko se dugo namjerava zadržati na "kolodvoru Gripe". "Ne namjeravam ići odavde do kraja sezone. Ne zanimaju me druge ponude, želim ovdje ostaviti trag i pomoći klubu da dođe do vrha u hrvatskom prvenstvu."

Vjerovali mu ili ne, svi gladni ljubitelji vrhunske košarke u Splitu ne bi smjeli propustiti pogledati ovakvog igrača uživo što prije, već u subotu protiv Budućnosti. Jer tko zna koliko će trajati, a Larry Ayuso za sadašnje splitske košarkaške "gabarite" je realno neka druga dimenzija.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!