Nogomet

Roma preživjela Genovu, Inter čuva vrh

Branimir Korać, Goran Tomičić • nedjelja, 26.11.2006.

U 13. kolu talijanske Serie A Roma je gostovala u Genovi kod Sampdorije i upisala pobjedu 4:2 za koju najveće zasluge nosi Francesco Totti. Kneževićev Livorno nosi bod iz Reggio Calabrije dok Bjelanović Ascoli bilježi očekivan poraz na gostovanju u Rimu kod Lazija...

Roma je u gostima pobijedila Sampdoriju 4:2. Gosti su u 13. minuti poveli golom Tottija. Samo minutu kasnije Volpi je izjednačio. Roma opet vodi u 33. minuti golom Perrotte. Na 3:1 povisio je Panucci u 44. minuti. Totti je svojim drugim golom u 74. minuti potvrdio da je u dobroj formi i da nepotrebno odbija poziv izbornika Donadonija. Poraz domaćih smanjio je Flachi u 90. minuti iz kaznenog udarca.

Siena i Fiorentina su remizirali. Povela je Siena golom Antoninija u 17. minuti, a bod Fiorentini donio je Mutu u 38. minuti.

Torino je u Bergamu pobijedio 2:0 golovima u završnici. Strijelci su bili Lazetić u 78. minuti i Rosina osam minuta kasnije.

Parma je bez Igora Budana gostovala kod Catanije. No lkoše je počelo po goste koji su ostal s igračem manje u 38. minuti, nakon što je Australac Grella dobio dva žuta kartona u razmaku od pet minuta. Bodove domaćinu donijeli su Spinesi u 67. minuti s bijele točke i Caserta u 84. minuti. Minimalnu pobjedu protiv Cagliarija, donio je Empoliju Vannucchi u devetoj minuti.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Lazio je na domaćem terenu dobio Ascoli sa Sašom Bjelanovićem u prvih 11 3:1. Rimljani su poveli u devetoj minuti golomBellerija. Izjednačio je Mauri autogolom u 16. minuti. Laziju su pobjedu donijeli Pandev u 25. i Foggia u 84. minuti. Reggina i Livorno su odigrali zanimljivu utakmicu. Livorno je u gostima vodio 2:0 golovima Galantea u 22. minuti i Lucarellija pet minuta kasnije. Reggina je u drugom dijelu izjednačila golovima Bianchija u 63. minuti i Dailleya 14 minuta kasnije. Dario Knežević započeo je u prvih 11 za goste.

Inter se pobjedom u derbiju kola odvojio na vrhu. Ima šest bodova prednosti ispred današnjeg protivnika Palerma. Inter je poveo već u sedmoj minuti golom Zlatana Ibrahimovića. Nadu Palermu donio je Amauri u posljednjoj minuti prvog dijela. Gol koji će Interu možda donijeti naslov prvaka postigao je Viera u 61. minuti.

Serie A, 13. kolo:
Atalanta - Torino 0:2, Catania - Parma 2:0, Empoli - Cagliari 1:0, Lazio - Ascoli 3:1, Reggina - Livorno 2:2, Siena - Fiorentina 1:1, Sampdoria - Roma 2:4, Palermo - Inter 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!