Nogomet

Real slavio na Mestalli, Sevilla u Bilbau

Marko Kljaić • nedjelja, 26.11.2006.

U današnjih osam odigranih utakmica u 12. kolu španjolske Primere gledatelji su vidjeli čak 26 pogodaka. Čak sedam ih je palo u Santanderu. U glavnoj utakmici večeri Real je slavio na Mestalli 1:0...

Victor Fernandez odlično je posložio momčad Zaragoze i iako su više od sat vremena igrali s igračem manje uspjeli su uzeti bod u Vigu. Jedini pogodak u prvom dijelu pao je već u šestoj minuti. Devetim pogotkom u prvenstvu goste je na Balaidosu u vodstvo doveo Diego Milito. Celti je nadu vratio gostujući veznjak Alberto Zapater zaradivši dva žuta kartona u samo četiri minute. Onaj drugi, koji je zaradio u 13. minuti susreta, označio je da će morati napustiti travnjak i ostaviti svoju momčad s desetoricom u polju. U drugom dijelu domaćini su izjednačili već u 52. minuti. Strijelac je bio Fernando Baiano. Lopez Ruano Angel zaradio je u 77. minuti drugi žuti karton, tako da su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje.

Gimnastic je dosada upisao samo jednu pobjedu u prvenstvu i to u prvom kolu na gostovanju kod Espanyola. S druge strane, Mallorca je zadnji puta pobjedila u 8. kolu, također na gostovanju, ali kod Betisa. U prvom dijelu Mallorca je imala dvije odlične prilike za postizanje pogotka, no Diego Tristan nije bio precizan. Domaćini su poveli u 40. minuti kada je najprisebniji bio Alejandro Campano. Srpski veznjak Boško Janković izjednačio je rezultat u 55. minuti. Victor dovodi goste u vodstvo u 62. minuti. Domaći napadač Ruben Castro vratio je stvari na početak 18 minuta prije kraja. Gosti se ne predaju i u samoj završnici Juan Fernando Arang donosi tri boda momčadi Gregoria Manzana.

Iako to nitko nije očekivao, Osasuna se prije današnje utakmice nalazila na 18. mjestu sa samo osam bodova. U goste im je stigao Deportivo predvođen trenerom Joaquinom Caparrosom. Soldado je doveo domaće u vodstvo već u 5. minuti. U 22. Valdo glavom povisuje na 2:0. Za goste je smanjio Rodriguez. Strijelac prvog pogotka na utakmici ponovno je raspoložen u drugom dijelu. Soldado postiže pogodak za 3:1 u 59. U sudačkoj nadoknadi Savo Milošević postavlja konačan rezultat - 4:1 za Osasunu.

Nakon šest kola ponovno se u strijelce upisao i Nikola Žigić. On je u prvom poluvremenu načeo mrežu Recreativa. U 28. minuti, 15 minuta nakon Žigićeva pogotka, gosti izjednačuju golom Beta. Radost domaćim navijačima donosi Ezequiel Marcelo Garay pogotkom iz jedanaesterca u 32. minuti. Prvi dio je zaključio Gonzalo Colsa tri minute prije kraja pogotkom za 3:1. U 59. glavni sudac Muniz Fernandez pokazuje crveni karton Betu zbog grubog starta na Žigiću. Golom Uchea Recreativo uspjeva s igračem manje smanjiti na 3:2 u slijedećoj minuti. Samo tri minute nakon toga Žigić postiže drugi pogodak na utakmici i vraća domaćinima prednost od dva pogotka. U sudačkoj nadoknadi Antonio Jesus Munoz postavlja konačan rezultat - 4:3 za Racing.

Pogotkom Roberta u 33. minuti Betis je vodio protiv Espanyola nakon prvog dijela. Nakon tog pogotka nije se dogodilo ništa zanimljivo sve do 94. minute. Tada je gostujući napdač Walter Pandiani zatresao mrežu domaćina i osigurao bod gostima.

Getafe i Levante odigrali su miroljubivo prvo poluvrijeme bez pogodaka. Na žalost svih prisutnih na Alfonso Perez stadionu utakmica je završila tim rezultatom.

Veliki derbi na Mestalli odigrali su domaćin Valencija i madridski Real. U petoj minuti domaćini su tražili najstrožu kaznu zbog prekršaja na Davidu Villi, ali glavni sudac utakmice Medina Cantalejo nije se složio s njima. U 23. Šišmiši ponovno traže najstrožu kaznu, no i ovaj puta sudac Cantalejo smatra da nema prekršaja. Sudac je ponovno u centru pažnje u 29. minuti kada ne pokazuje Cannavaru drugi žuti karton zbog prekršaja na Angulu. Real bolje otvara drugi dio susreta i u 51. minuti dolazi u vodstvo. Roberto Carlos vraća povratnu loptu na koju natrčava Raul i bez problema je smješta iza leđa Canizaresa. Madrid je umalo riješio utakmciu deset minuta prije kraja, no udarac Rutgerusa Ruuda van Nistelrooya s crte vadi branič Roberto Ayala. Na kraju, utakmica je završila rezultatom 1:0 za Madrid.

Na Sam Mamesu su Athletico i Sevilla odigrali vrlo zanimljivu utakmicu. U četvrtoj minuti povela je Sevilla golom Fabiana na fenomenalno dodavanje Kanoutea. Nakon velike pogreške domaćeg vratara Inakija Lafuentea, Jose Luis Marti povisuje u 10. minuti na 2:0. Nadu je domaćinima pogotkom u 70. minuti utakmice vratio Aritz Aduriz. Fabiano je u sudackoj nadoknadi postigao svoj drugi pogodak na utakmici i zaključio rezultat - 3:1 za Sevillu.

Primera Division, 12. kolo, 25.11.2006: Celta Vigo - Real Zaragoza 1:1, Getafe - Levante 0:0, Gimnastic - Mallorca 2:3, Osasuna - Deportivo la Coruna 4:1, Racing Santander - Recreativo Huelva 4:3, Real Betis - Espanyol 1:1, Valencia - Real Madrid 0:1, Athletic Bilbao - Sevilla 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!