Nogomet

Veliko pojačanje Manchester Uniteda

Branimir Korać • petak, 01.12.2006.

Pomalo neočekivano došla je vijest kako je Manchester United osigurao tromjesečnu posudbu renomiranog švedskog napadača Henrika Larssona. Napadač Helsingborga pridružit će se Manchesteru u siječnju iduće godine...

Alexu Fergusonu je jasno da ukoliko želi osvojiti naslov prvaka Engleske i nešto više napraviti u Europi, da mora pojačati konkurenciju u momčadi. Chelsea ima dugačku klubu i spremnije dočekuje nastavak prvenstva stoga Ferguson razmišlja o pojačanjima koja mogu adekvatno zamijeniti igrače iz udarnih 11.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prvi korak je već napravljen. Od siječnja iduće godine na Old Traffordu će igrati donedavni napadač Barcelone i švedske reprezentacije Henrik Larsson. Larsson je ove sezone nosio dres švedskog Helsingborga nakon što je otišao iz Barcelone. Odlični Šveđanin nije želio produžiti ugovor s Barcelonom smatrajući kako je pametno potkraj karijere vratiti se kući u svoj matični Helsingborg.

No poziv Alexa Fergusona se ne odbija i Larsson će ponovno zaigrati u jakoj konkurenciji. "Sinoć sam razgovarao s Alexom Fergusonom koji me je pozvao u Manchester. Znam da su bili zainteresirani za mene još dok sam igrao u Celticu i velika je čast kada te se sjeti ovako velik klub. Razgovarao sam i s obitelji i oni nemaju ništa protiv", potvrdio je Larsson.

Ništa protiv nemaju niti čelnici Helsingborga koji će izaći u susret Larssonu te su već za danas sazvali konferenciju za medije na kojoj će i službeno objaviti kako Larsson odlazi na posudbu u Manchester United. Posudba započinje 13. siječnja i trajat će do 13. ožujka, a Larsson će u tom razdoblju pokušati dobrim igrama odmijeniti Rooneya i Sahu kako bi što spremniji ušli u završnicu sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!