Nogomet

Van Nistelrooy odlučio derbi, poraz Seville

Marko Kljaić • nedjelja, 14.01.2007.

Mallorca je iznenadila Sevillu i ubilježila petu pobjedu u prvenstvu. Osasuna je otpratila Betis s pet golova u mreži, Real pobjedio Zaragozu u večerašnjem derbiju...

Iznenađenje kola priredili su igrači Gregoria Manzana i upisali pobjedu nakon dugih šest kola. Sevilla je povela u 21. minuti golom Kanoutea iz najstrože kazne. Na samo početku drugog poluvremena Jose Nunes hvata obranu domaćih na spavanju i izjednačuje rezultat. Bivši igrač Barcelone, Maxi Lopez dovodi Mallorcu u vodstvo u 61. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao i gosti putuju kući s punim plijenom.

Diego Forlan donio je veselje navijačima Žute podmornice pogotkom u 70. minuti. Athletic je bio bolji protvinik i uspio je stvoriti nekoliko lijepih prilika. Prvu je imao Igor Gabilondo u 24. minuti, no njegov udarac je bio neprecizan. Nakon toga Cygan u posljednji trenutak spašava goste nakon odlične akcije Athletica. U drugom dijelu igra se smirila i prvu pravu priliku gledatelji vide u 70. minuti. Na žalost domaćih navijača, tu priliku Forlan je pretvorio u pogodak i osigurao svojoj momčadi tri boda.

Getafe je s dva pogotka u prvom dijelu usmjerio utakmicu kod Gimnastica u svom željenom smjeru. Gosti su poveli u 13. pogotkom Dorada. Tri minute prije odmora Guiza povećava na 0:2. Llera je vratio nadu u preokret u 61. minuti smanjivši rezultat na 1:2. Petnaest minuta prije kraja sve nade domaćinima pokopao je Casquero pogotkom za 1:3. Getafe se popeo na osmo mjesto na ljestvici, dok Gimnastic i dalje čvrsto čuva fenjer u svojim rukama.

Težak je poraz Osasuna nanjela gostima iz Betisa. Soldado je otvorio streljanu 16 minuta nakon početnog zvižduka. Petnaest minuta nakon toga pridružio mu se Francisco Punal. Gosti su uspijeli smanjiti na samom kraju prvog poluvremena. Strijelac je bio Arzu. Osasuna je pokopala sve nade Betisu u roku od samo dvije minute. U 58. Lopez postiže pogodak za 3:1, a samo minutu nakon toga Soldado pogađa za 4:1. Posljednji pogodak na utakmici gledatelji su vidjeli u 73. minuti kada za 5:1 pogađa Pierre Webo.

Derbi donjeg dijela ljestvice odigrali su Racing Santander i Real Sociedad na El Sardinero stadionu. Utakmicu je odlučio branič Ezequiel Marcelo Garay pogotkom minutu prije kraja regularnog dijela susreta. U sudačkoj nadoknadi je Gerardo Garcia moreno zaradio drugi žuti karton i svojim isključenjem dodatno pokvario dojam svoje momčadi.

Nakon dvije pobjede u nizu, navijači Recreativa očekivali su i treću pobjedu u utakmici s Deportivom na domaćem terenu. Domaćini su i poveli u desetoj minuti pogotkom Javi Guerrera. No, njihovo vodstvo trajalo je samo devet minuta. Angel Javier Arizmendi izjednačuje rezultat na 1:1. Nakon toga gledatelji gledaju odličnu utakmicu sa po nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Podjela bodova najpravedniji je ishod ovog susreta.

Celta nije pobijedila na domaćem terenu od šestog kola, a u goste im je stigao vrlo jaki Atletico Madrid. Gosti su ulogu favorita potvrdili već u prvom poluvremenu. U 13. minuti Fernando Torres pogađa za 1:0. Sedam minuta nakon toga isti igrač povisuje rezultat svojim drugim pogotkom na utakmici. Drugi dio susreta Madrižani su ponovno bolje otvorili i Sergio Aguero u 54. minuti postiže treći pogodak za goste. Igrala se 70. minuta kada je Nene izbio sam pred Pichua i matirao ga smanjenje rezultata. Nakon toga Celta ima dvije prekrasne prilike, no domaći napadači nisu najprisebniji i rezultat se nije mijenjao.

Petoplasirani Real ugostio je šestoplasiranu Zaragozu. Madrižani su nakon tri utakmice napokon postigli i pogodak. Kao i prije tri kola spasio ih je Ruud van Nistelrooy golom u 42. minuti. Akciju su započeli Robinho i Reyes, a Nizozemac je odlično pratio igru i matirao nemoćnog Cesara. U drugom dijelu Real kontrolira igru, ali uspijeva stvoriti samo jednu pravu priliku. Robinho je u 74. minuti imao priliku povećati vodstvo svoje momčadi, no Cesar je ovaj puta bio spreman. Momčad Fabia Capella s nova tri boda našla se na drugom mjestu. Zaragoza je izgubila jedno mjesto i nalazi se na šestom mjestu.

Španjolska Primera Division, 18. kolo, 14.01.2007: Sevilla - Mallorca 1:2, Osasuna Real Betis 5:1, Gimnastic - Getafe 1:3, Athletic Bilbao - Villarreal 0:1, Racing Santander - Real Sociedad 1:0, Recreativo Huelva - Deportivo la Coruna 1:1, Celta de Vigo - Atletico Madrid 1:3, Real Madrid - Zaragoza 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!